Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cum se ”respectă” distanțarea fizică în vremea pandemiei: Călători, înghesuiți în trenuri și autobuze (VIDEO)

Cum se ”respectă” distanțarea fizică în vremea pandemiei: Călători, înghesuiți în trenuri și autobuze (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 17 Oct 2020, 11:28
Cum se ”respectă” distanțarea fizică în vremea pandemiei: Călători, înghesuiți în trenuri și autobuze (VIDEO) Captură Video - Vitalie Cojocari / Facebook Eveniment

În plină pandemie de coronavirus, sute de călători s-au înghesuit într-un tren care a plecat, vineri seară, din Bucureşti spre Craiova. Garnitura avea la bord 320 de oameni, în loc de 280, cât era numărul admis de locuri. O situație similară s-a petrecut într-un autobuz de pe ruta Crizbav - Brașov. Asta deşi autorităţile repetă zi de zi că distanțarea socială este o măsură extrem de importantă în a preveni infectarea cu SARS-CoV-2. Transportul în comun reprezintă una dintre principalele surse de infectate cu coronavirus, informează B1 TV.

 

Tren supraaglomerat, în plină epidemie de coronavirus

 

Trenul InterRegio 1597, cu destinația Craiova, a plecat la ora 19.40 din Gara de Nord di București. Era  arhiplin! Nimeni nu a luat nici cea mai mică măsură, deşi suntem în plină epidemie de coronavirus, ba chiar ne aflăm într-un trend ascendent și am ajuns să avem chiar și peste 4.000 de îmbolnăviri pe zi.

În loc ca oamenii să ocupe strict cele 280 de locuri ale garniturii, sau chiar mai puține pentru a asigura distanța socială, în tren s-ar fi urcat 320 de persoane. 

Au stat pe culoare, iar unii au purtat mască doar de ochii lumii, adică au ţinut-o sub bărbie. Cu toţii s-au supraexpus, astfel, unei posibile infecții cu coronavirus. Ba poate chiar i-au expus şi pe cei cu care s-au întâlnit ulterior, dacă au ieşit infectaţi din tren. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 Celebrul prezentator S-A STINS din viață. ESTE VESTEA TRISTĂ A ZILEIBeing Sent

Multiple deficiențe la CFR Călători, în contextul creșterii numărului de bolnavi COVID-19

 

Reprezentanții CFR Călători au declarat că parcul de vagoane este redus la 940 de unități, dar că ar trebui să ajungă la 1.000 până la sfârşitul. Nu vorbim, însă, despre singura deficienţă a sistemului.  

CFR Călători face filtre la urcarea în vagoane, doar că duce lipsă de personal pentru a face faţă tuturor situaţiilor. Filtrele presupun strict verificarea biletelor sau a abonamentelor și atenţionarea celor care poartă măştile de protecţie incorect. Angajaţii CFR nu îi pot forţa, însă, pe călători să coboare din vagoane.

Jurnalistul Vitalie Cojocari a susținut, într-o postare pe Facebook, faptul că reprezentanții CFR Călători i-au transmis o explicaţie: mulţi dintre călătorii ar fi fost navetiști, care ar fi urcat fără să-și facă rezervare din timp, așa cum sună recomandările. Aşa că CFR Călători nu a ştiut că trebuie să suplimenteze numărul de vagoane. 

 

Autobuz plin de călători. Oamenii au ignorat pericolul SARS-CoV-2

 

Aceeaşi situație, altă rută de circulaţie! S-a întâmplat într-un autobuz de pe ruta Crizbav - Brașov. Călătorii au stat înghesuiți, iar de distanţare socială, nici nu s-a pus problema. 

Unii s-au resemnat cu situaţia, deşi aceasta îi poate costa sănătatea, în contextul evoluției pandemiei.

Potrivit regulamentelor, purtarea măștii de protecție este obligatorie în mijoacele de transport în comun. Altfel, drumul spre o destinaţie poate însemna, în viitorul apropiat, drumul spre un spital. 

Bilanțul epidemiei de coronavirus în România a ajuns, potrivit celei mai recente informări oficiale, la 172.516 de infectări și 5.749 de decese. Cea mai mare rată de incidență se înregistrează la nivelul Bucureștiului. Aici, sunt 2,81 de cazuri la mia de locuitori. Din punct de vedere al ratei de infectare, Capitala este urmată de Alba (2,56), Vâlcea (2,5), Cluj (2,24), Bacău (2,13), Sălaj (2,07).