Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cum te înscrii în programul „Casa Eficientă Energetic”. Află toți pașii necesari

Cum te înscrii în programul „Casa Eficientă Energetic”. Află toți pașii necesari

Un articol de: Andrei Ștefan - 14 Aug 2020, 10:10
Cum te înscrii în programul „Casa Eficientă Energetic”. Află toți pașii necesari Eveniment

Românii vor putea accesa fonduri pentru a-și eficientiza locuințele din punct de vedere energetic.

Prin programul „Casa Eficientă Energetic 2020”, proprietarii de case vor beneficia de până la 15.000 de euro din partea statului, una din cele mai mari prime energetice din Europa, pentru sisteme de încălzire, iluminare și izolație termică (panouri solare termice, cazane cu condensare, pompe de căldură, ferestre izolante sau surse de iluminat cu LED, centrale pe peleţi).

Programul are multe avantaje, printre care și reducerea la jumătate a facturilor la energie.

 

Ce condiții trebuie să îndeplinească cei care vor să acceseze fondurile Casa Eficientă Energetic 2020

 

Fiecare proprietar de casă care își dorește să intre în posesia banilor trebuie să depună online:

- un proiect 

- un certificat de eficienţă energetică

- un audit prin care să demonstreze că după investiție, casa va fi mai eficientă şi, va urca cel puțin o clasă pe scara eficienţei energetice NEWS ALERT! Fanii lui au primit vestea ca pe un mare ŞOC! A MURIT din cauza noului CORONAVIRUS

- să completeze o cerere,

- o copie de buletin,

- actul de proprietate al casei

 

Pașii pentru înscrierea în programul „Casa Eficientă Energetic”

 

1.ÎNSCRIERE ONLINE

La înscrierea online, persoanele vor completa și suma solicitată, pe baza unui Certificat de Performanță Energetică (CPE) şi a raportului de audit energetic al clădirii. Acestea nu trebuie să fie mai vechi de 6 luni la data înscrierii în aplicația informatică. Înscrierea se va finaliza atunci când se primește un mesaj de confirmare cu un cod unic de înregistrare.

2. DEPUNEREA DOSARULUI

Administrația Fondului pentru Mediu va publica pe internet lista tuturor celor care s-au înscris în aplicația informatică. După afișarea listei, până la 15 zile se va transmite dosarul de finanțare, la sediul AFM.

3. ANALIZA DOSARELOR

După analiza dosarelor, persoanele vor putea afla de pe pagina de internet a Autorităţii dacă au fost selectate pentru a accesa aceste fonduri

4. ÎNCHEIEREA CONTRACTULUI DE FINANȚARE

Pentru încheierea contractului de finanţare, persoanele vor avea la dispoziție 60 de zile calendaristice, de la publicarea anunţului pe pagina de internet a Autorităţii cu data de la care se pot semna contractele.

5. IMPLEMENTAREA PROIECTULUI

După intrarea în vigoare a contractului, lucrările trebuie terminate în maxim 18 luni, termen în care depuneți cererea de decontare

6. DECONTAREA

La final, se vor depune documentele care dovedesc faptul că, în urma implementării proiectului, a fost atins gradul de performanță energetică a casei conform celor declarate prin cererea de finanțare.

Ministrul Mediului a declarat că bugetul este de 429 de milioane de lei și va putea să asigure fonduri pentru 6000 - 8000 de beneficiari.

Proiectul a fost gândit în așa fel încât la el să poată apela și instituțiile publice, pentru care s-a stabilit un buget separat de 384 de milioane de lei.

 

Casa Eficientă Energetic, o continuare a proiectului Casa Verde Fotovoltaice

 

Casa Eficientă Energetic 2020 vine după ce un alt program similar tot al Administraţiei Fondului pentru Mediu, numit Casa Verde Fotovoltaice și anunțat la mijlocul anului 2018 a eșuat.

Potrivit Greenpeace, nici măcar un cetăţean nu a reușit să independent energetic, până la începutul anului nefiind instalat încă nici măcar un sistem fotovoltaic.

25.000 de români au făcut demersuri pentru a obţine finanţare, însă proiectul s-a împotmolit din întârzierilor apărute în cadrul instituției: oamenii au aşteaptat aproape 2 ani ca să primescă finanţarea.

„Casa Verde Fotovoltaice” susținea achiziționarea și instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională.

Citeşte mai multe despre:   Casa Eficienta Energetic