Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cum va fi vremea în APRILIE și MAI. Estimările NEAŞTEPTATE ale specialiştilor

Cum va fi vremea în APRILIE și MAI. Estimările NEAŞTEPTATE ale specialiştilor

Un articol de: - 12 Mar 2018, 09:14
Eveniment

Prognoza meteo pentru lunile aprilie și mai a fost oferită de meteorologi, aceștia dezvăluind ce se ne rezervă vremea în următoarele două luni.

Astfel, în aprilie, temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de normal în regiunile sudice şi estice şi se vor situa sub mediile climatologice în restul ţării, media multianuală valabilă pentru luna aprilie fiind de 9,3 grade Celsius, scrie Huff.ro.

Cele mai scăzute temperaturi medii se vor înregistra în zona Moldovei, între 5 şi 11 grade Celsius, iar valori termice medii mai ridicate se vor consemna în Muntenia, Oltenia şi Banat, de până la 12 grade Celsius.

În aceeaşi lună, precipitaţiile totale lunare vor fi, în general, excedentare în toate regiunile.

Media precipitaţiilor pentru luna aprilie este stabilită la 51,3 l/mp, cele mai mari cantităţi de precipitaţii consemnându-se în Banat, până la 78 l/mp, Oltenia, 75 l/mp şi Transilvania, până la 70 l/mp.

Pe de altă parte, în Dobrogea se vor consemna precipitaţii între 14 şi 40 l/mp, iar în Moldova între 38 şi 57 l/mp.

În luna mai, temperaturile medii vor avea valori apropiate de media climatologică în sud, sud-est şi local în vest, respectiv sub normal în celelalte zone, potrivit ANM, media valorilor termice pentru intervalul analizat situându-se la 14,9 grade Celsius.

Temperaturile medii vor fi cuprinse între 10 şi 18 grade Celsius, în Moldova, Muntenia, Oltenia şi Banat, în timp ce, în Maramureş şi Transilvania, se vor înregistra între 12 şi 16 grade Celsius.

La nivel de precipitaţii, în mai, acestea vor fi apropiate de normă în sud-estul ţării şi, local, în sud şi est, dar vor avea o tendinţă spre excedent, în rest, faţă de cele stabilite prin măsurători la 66,5 l/mp.

Astfel, în zona Maramureşului, cantităţile medii de precipitaţii ar putea ajunge la 89 l/mp, în Muntenia la 86 l/mp, în Crişana până la 85 l/mp, iar în Banat la 84 l/mp.

De asemenea, în Dobrogea cantităţile de precipitaţii sunt estimate între 16 şi 47 l/mp.

Citeşte mai multe despre:   meteo,   vreme