Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cum vor fi selectați studenții la Medicină, care vor putea lucra în spitale COVID. Arafat: „Universitățile au început deja să creeze liste”

Cum vor fi selectați studenții la Medicină, care vor putea lucra în spitale COVID. Arafat: „Universitățile au început deja să creeze liste”

Un articol de: Maria Zărnescu - 18 Noi 2020, 21:43
Cum vor fi selectați studenții la Medicină, care vor putea lucra în spitale COVID. Arafat: „Universitățile au început deja să creeze liste” Foto: Guvernul României / Facebook Eveniment

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat a anunțat la începutul ședinței de Guvern de miercuri, că proiectul de ordonanţă de urgenţă referitor la implicarea studenţilor de la facultăţile de medicină în tratarea bolnavilor de COVID este pregătită pentru adoptare.

Totodată, șeful DSU a precizat că au început deja cooperarea cu universitățile, în vedere pregătirii listelor de studenți ce ar urma să lucreze și să ofere ajutor în spitalele dedicate bolnavilor de COVID-19.

„Ordonanţa este gata pentru adoptare astăzi. Noi, de altfel, în colaborare cu universităţile, am început să creăm listele, deci au început universităţile să creeze listele. În secunda în care este publicată, o să începem să preluăm studenţii care s-au înscris şi să îi repartizăm. (...) Nu am aşteptat adoptarea, ştiind că a fost în primă lectură şi am început deja să ne mobilizăm. Când se publică, sperăm mâine, deja începem să o implementăm", a declarat Raed Arafat, la începutul ședinței de Guvern. Şeful DSU a confirmat că proiectul de act normativ are toate avizele obţinute, inclusiv de la "CES şi de la Consiliul Legislativ".

 

Comunicare bine gândită cu studenții

 

În acest context, premierul Ludovic Orban a ținut să atragă atenția asupra faptului că trebuie să existe o comunicare foarte bună cu studenții care se vor implica în acest proiect.

„Chiar apreciez în mod deosebit această iniţiativă şi, într-un fel, studenţii pot să dea şi ei un exemplu pentru toţi. Oricine poate să facă ceva bun în această bătălie trebuie să intre alături de noi în această bătălie. Să gândiţi foarte bine comunicarea, interacţiunea, modul de implicare a lor, activităţile efective în care se pot implica, astfel încât să avem o implicare a lor cât mai serioasă şi în acelaşi timp să simtă susţinerea şi aprecierea noastră pentru efortul pe care îl fac”, a precizat premierul Ludovic Orban, la începutul ședinței de Guvern.

 

A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

Citeşte mai multe despre:   Raed Arafat