Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cumnatul lui Victor Ponta, audiat la ÎCCJ: Iulian Herțanu a dat declarații în dosarul "Rovinari-Turceni" în care sunt inculpați fostul premier și Dan Șova

Cumnatul lui Victor Ponta, audiat la ÎCCJ: Iulian Herțanu a dat declarații în dosarul "Rovinari-Turceni" în care sunt inculpați fostul premier și Dan Șova

Un articol de: - 10 Feb 2017, 15:40
Eveniment

Vineri a avut loc la Înalta Curte de Casație și Justiție un nou termen în dosarul "Rovinari-Turceni" în care sunt inculpați fostul premier Victor Ponta și Dan Șova. La aceste termen a fost prezent și cumnatul fostului premier, Iulian Herțanu, care a fost audiat în calitate de martor.

Judecătorii l-au întrebat pe Iulian Herțanu despre folosirea unui autoturism marca Audi, plătit de casa de avocatură deţinută de Dan Şova. Iulian Herțanu a spus în sala de judecată că, în noiembrie 2008, Victor Ponta l-a întrebat dacă este interesat să achiziționeze un autoturism Audi allroad, aflat în leasing la casa de avocatură a lui Șova, conform agerpres.ro. Înțelegerea era ca Herțanu să preia plata ratelor de leasing, însă el spune că aceste rate au fost plătite în continuare de casa de avocatură, deoarece firma lui avea probleme cu achitarea unor impozite către stat.

"Ponta mi-a dat numărul de telefon al unei doamne de la societatea de avocatură a lui Dan Șova. Nu am vorbit cu Șova. Autoturismul mi-a fost adus acasă probabil de la casa de avocatură sau de la societatea de leasing. Nu am încheiat niciun contract cu casa de avocatură pentru a-l folosi. După 4-5 luni, mașina a fost furată din fața blocului. Am reclamat dispariția la Poliție. În toată perioada în care am folosit mașina nu am plătit ratele de leasing. Probabil au fost plătite de casa de avocatură. Mașina a fost folosită înainte de Ponta. Nu știu cât timp, eu l-am văzut o singură dată. L-am anunțat și pe Victor Ponta de furtul mașinii. Cât timp am folosit mașina, nu am primit nicio solicitare de la SCA Șova de a restitui mașina pentru că nu plătisem ratele", a declarat Iulian Herțanu în fața instanței.

Cumnatul lui Ponta nu a putut spune care era valoarea ratelor de leasing și nici ce preț avea mașina când a fost chestionat în această chestiune.

În rechizitoriul prin care Dan Șova și Victor Ponta au fost trimiși în judecată de DNA, se arată că, în septembrie 2007, SCA "Șova și Asociații" a încheiat un contract de leasing financiar pentru un autoturism marca Audi allroad. Conform contractului de leasing, mașina a fost achiziționată în vederea desfășurării activității societății de avocați.

Procurorii DNA susțin că, în realitate, mașina a fost folosită de Iulian Herțanu în scop personal, fără vreo legătură cu activitatea societății de avocați, începând cu data de 3 octombrie 2007.

"Societatea de avocați a plătit avansul, ratele de leasing și toate cheltuielile aferente contractului până la sfârșitul anului 2009. În tot acest timp, societatea de avocați a beneficiat de deducerea TVA, a impozitului pe profit și de alte deduceri. În luna iunie 2009, autoturismul a fost declarat furat. Întrucât autoturismul nu a fost folosit în vederea desfășurării activității societății de avocați, toate aceste deduceri au fost nelegale întrucât au avut ca temei cheltuieli care nu au avut la bază operațiuni reale privind starea de fapt fiscală a autoturismului", se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

Tot în rechizitoriu se arată că, în perioada noiembrie 2008 — iunie 2009, Victor Ponta a beneficiat de foloase din partea societății de avocați SCA "Șova și Asociații", constând în transmiterea dreptului de utilizare cu titlu gratuit a autoturismului marca Mitsubishi Lancer Evo 10. În tot acest timp, societatea de avocați a plătit avansul (37.027 lei), ratele de leasing (aproximativ 6.000 lei/lună) și alte obligații către firma de leasing, în total fiind vorba de 79.641 lei.

Conform DNA, în iunie 2009, Ponta a preluat leasingul autoturismului fără să mai achite vreo sumă de bani societății de avocați.

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   inalta curte de casatie si justitie,   Dan sova
 
 
Loading...