Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cupru Min deține, brusc, mai puțin aur, de când s-a semnat contractul cu mafiotul chinez Wang Yan (VIDEO)

Cupru Min deține, brusc, mai puțin aur, de când s-a semnat contractul cu mafiotul chinez Wang Yan (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 12 Apr 2018, 13:39
Cupru Min deține, brusc, mai puțin aur, de când s-a semnat contractul cu mafiotul chinez Wang Yan (VIDEO) Eveniment

Noi dezvăluiri bombă despre firma chineză care a pus mâna pe bogăţiile naturale ale României. În cele șase luni care s-au scurs de când Cupru Min a vândut producția firmei chineze Merlion, reprezentată de mafiotul Wang Yan, statul român a început să primească bani pentru mai puține grame de aur pe tonă decât în ultimii ani, dezvăluie tolo.ro.

”Avem cu 80% mai puțin aur, brusc, după milioane de ani în care Munții Apuseni și, mai exact, Munții Metaliferi au creat acele zăcăminte de cupru, care conțin și aur și argint și alte metale rare. Brusc, de șase luni, avem mai puțin aur constant în respectivele zăcăminte, potrivit documentelor prezentate de noi azi și declarațiilor oficiale ale companiei Cupru Min”, a declarat jurnalistul Cătălin Tolontan, pentru B1 TV.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

”E normal, întotdeauna iarna, din cauza temperaturilor scăzute, concentrația de aur din preparat scade”, este explicația dată de Nicolae Turdean, fostul director care a semnat contractul alături de Wang Yan.

Identic a fost răspunsul dat de Cupru Min: ”Singura variație în concentrația de aur survine ca urmare a sezonalității”.

”Toți dau vina pe frig! I-am rugat să ne ofere documentele să facem o comparație între contractul chinezilor și celelalte contracte. N-au vrut să facă asta. Susțin că acea concentrație de aur e secret de serviciu. Am făcut noi rost de documente, iar ele arată că în niciun caz asta nu poate fi singura explicație. De exemplu, în ianuarie 2017, când cealaltă firmă avea acolo contract, concentrația nu era de 3%, ci de 5,6%, chiar mai mare decât în mai 2017, când era mai cald.

De când am redeschis dosarul ”Shanghai”, am căpătat din partea autorităților române cu mare consecvență replica ”răspunsul e secret”. Asta ne-a spus DIICOT, Inspecția Judiciară, Cupru Min, Ministerul Economiei, toată lumea spune că în această afacere, în care românii ies la propriu chinuiți, iar statul român e păgubit, totul e secret. Secretizează cum se oferă avantaje acestor mafioți chinezi cu conexiuni puternice la Ambasada Chinei, poate și la statul chinez, timp în care noi, ca cetățeni români, nu avem voie să aflăm nimic”, a mai susținut Tolontan
 

A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Citeşte mai multe despre:   Wang Yan,   Cupru Min