Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment EXCLUSIV // B1.RO a anulat vacanța la mare, pe BANI PUBLICI, a 30 de funcționari. Reacția primarului Gabriel Mutu când a aflat de inițiativa DGASPC sector 6 (FOTO)
Exclusiv online

EXCLUSIV // B1.RO a anulat vacanța la mare, pe BANI PUBLICI, a 30 de funcționari. Reacția primarului Gabriel Mutu când a aflat de inițiativa DGASPC sector 6 (FOTO)

Un articol de: Sebastian Pricop - 19 Iul 2019, 13:40
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

EXCLUSIV ONLINE // Practica de a trimite angajaţii instituţiilor publice în diverse locuri, la munte sau la mare în cele mai multe cazuri, pentru "cursuri de perfecţionare", continuă şi în acest an în ciuda dezvăluirilor făcute de presă.

Un caz cel puţin ciudat îl avem la Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6. Aici, instituţia a scos prin procedură de cumpărare directă un contract, în valoare de 22.095,95 de euro, prin care 30 de angajaţi urmau să fie trimişi la malul mării la două hoteluri din Mamaia şi Venus. Această procedură a fost încheiată pe 12 iulie.

Contactat de B1.ro, primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu a refuzat, iniţial, să comenteze situaţia, arătând că el abia s-a întors din concediu şi nu deţine informaţii despre existenţa unui asemenea contract.

Ulterior, acesta a revenit şi a cerut o dovadă despre existenţa procedurii de achiziţie. După primirea celor două imagini publicate şi mai sus, Gabriel Mutu a anunţat B1.roa anulat întreaga procedură de achiziţie, deoarece încalcă cele stabilite de Primăria şi Consiliul Local Sector 6 privind oprirea desfăşurării de cursuri de perfecţionare, chiar dacă acestea sunt legale, în afara Bucureştiului.

Primarul Sectorului 6 a precizat că va căuta acum să vadă cine din interiorul DGASPC a încălcat acest ordin şi a decis să înceheie un contract pentru cursuri de perfecţionare la malul mării.

Reamintim că Recorder a arătat, în 2017, că în total s-au cheltuit circa 5 milioane de euro în cursuri de perfecţionare la malul mării, în multe cazuri acestea fiind în realitate doar concedii mascate ale funcţionarilor.

Citeşte mai multe despre:   Gabriel Mutu,   Primaria Sectorului 6,   DGASPC
 
 
 
Loading...