Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cursurile au fost suspendate în toate școlile din localitatea unde locuiește primul român depistat cu noul coronavirus

Cursurile au fost suspendate în toate școlile din localitatea unde locuiește primul român depistat cu noul coronavirus

Un articol de: George Lupu - 27 Feb 2020, 12:49
Foto: pixabay.com Eveniment

După ce primul caz de român infectat cu coronairus a fost depistat la Prigoria, în județul Gorj, autoritățile au luat decizia de a suspenda cursurile desfășurate în școlile din localitate, până la efectuarea dezinfecţiei în toate unităţile de învăţământ.

Mai mult, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a decis și suspendarea tuturor activităţilor culturale, sportive şi de orice natură cu public numeros pe raza aceleiaşi comune, potrivit Agerpres.

“În urma convocării Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă am dispus o serie de măsuri la nivel judeţean pentru a gestiona în mod eficient această situaţie – suspendarea activităţilor culturale, educative şi sportive, precum şi a altor activităţi cu public numeros pe raza unităţii administrativ-teritoriale Prigoria, acolo unde locuieşte cetăţeanul, persoana care a fost diagnosticată ca purtătoare a COVID-19; suspendarea cursurilor în toate unităţile şcolare pe raza comunei Prigoria până la efectuarea dezinfecţiei spaţiilor, izolarea la domiciliu sub supraveghere a persoanelor care au intrat în contact apropiat direct sau indirect cu persoana infectată, precum şi a membrilor familiei cu care locuieşte”, a spus Cristinel Rujan.

Primul caz de infecție cu coronavirus în România a fost confirmat miercuri noaptea. Este vorba despre o persoană din județul Gorj, care a intrat în contact cu cei doi italieni depistați pozitiv cu Covid-19, după o călătorie în țara noastră.

Demnitarul a explicat că este vorba despre un bărbat din Gorj, „total asimptomatic”, ce va fi transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală.

Tot atunci, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, preciza că, în casa bărbatului depistat pozitiv, mai trăiesc șapte persoane, ce vor rămâne în izolare timp de 14 zile. Potrivit primarului din Prigoria, ar fi vorba despre părinții și bunicii pacientului.

Între timp, numărul numărul de persoane infectate cu Covid-19 continuă să crească vertiginos la nivel global. Coronavirusul, care ar fi izbucnit dintr-o piață a orașului chinezesc Wuhan, a provocat deja aproape 2.800 de decese – majoritatea chiar în China – în timp ce cuantumul îmbolnăvirilor a depășit 81.000 de mii, cu tot mai multe state de pe harta lumii raportând primele cazuri.

 

Citeşte mai multe despre:   Gorj