Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Curtea Constituțională a amânat pentru 9 decembrie decizia privind articolul din legea ANI, în baza căruia este judecat Klaus Iohannis

Curtea Constituțională a amânat pentru 9 decembrie decizia privind articolul din legea ANI, în baza căruia este judecat Klaus Iohannis

Un articol de: - 04 Noi 2014, 15:35
Curtea Constituțională a amânat pentru 9 decembrie decizia privind articolul din legea ANI, în baza căruia este judecat Klaus Iohannis Eveniment

Magistraţii Curţii Constituţionale au amânat, marți, decizia privind articolul de lege în baza căruia Agenţia Naţională de Integritate(ANI) l-a declarat incompatibil pe candidatul ACL la alegerile prezidențaiel, Klaus Iohannis.

Curtea Constituțioanlă a amânat decizia până pe 9 decembrie. Judecătorii CCR au stabilit, în şedinţa de marţi, repunerea pe rol a cauzei privind respectivul articol, întrucât este nevoie de dezbateri suplimentare. Astfel, CCR va relua, la 9 decembrie, dezbaterile privind articolul de lege în baza căruia ANI i-a găsit incompatibili pe mai mulţi aleşi locali.

În baza aceluiaşi articol de lege a fost declarat incompatibil şi candidatul la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis, primarul municipiului Sibiu.
În 24 aprilie 2013, Agenţia Naţională de Integritate anunţa că a constatat că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se află în stare de incompatibilitate, întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor SC Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 şi SC Pieţe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

În septembrie 2013, Klaus Iohannis a câştigat procesul intentat ANI, după ce Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestaţia acestuia la raportul de evaluare al ANI şi a dispus anularea deciziei. Hotărârea a fost contestată de ANI la instanţa supremă, care se va pronunţa cu privire la admisibilitatea cererii în 18 noiembrie.

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis