Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Curtea Constituțională a amânat pentru 9 decembrie decizia privind articolul din legea ANI, în baza căruia este judecat Klaus Iohannis

Curtea Constituțională a amânat pentru 9 decembrie decizia privind articolul din legea ANI, în baza căruia este judecat Klaus Iohannis

Un articol de: - 04 Noi 2014, 15:35
Eveniment

Magistraţii Curţii Constituţionale au amânat, marți, decizia privind articolul de lege în baza căruia Agenţia Naţională de Integritate(ANI) l-a declarat incompatibil pe candidatul ACL la alegerile prezidențaiel, Klaus Iohannis.

Curtea Constituțioanlă a amânat decizia până pe 9 decembrie. Judecătorii CCR au stabilit, în şedinţa de marţi, repunerea pe rol a cauzei privind respectivul articol, întrucât este nevoie de dezbateri suplimentare. Astfel, CCR va relua, la 9 decembrie, dezbaterile privind articolul de lege în baza căruia ANI i-a găsit incompatibili pe mai mulţi aleşi locali.

În baza aceluiaşi articol de lege a fost declarat incompatibil şi candidatul la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis, primarul municipiului Sibiu.
În 24 aprilie 2013, Agenţia Naţională de Integritate anunţa că a constatat că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se află în stare de incompatibilitate, întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor SC Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 şi SC Pieţe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

În septembrie 2013, Klaus Iohannis a câştigat procesul intentat ANI, după ce Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestaţia acestuia la raportul de evaluare al ANI şi a dispus anularea deciziei. Hotărârea a fost contestată de ANI la instanţa supremă, care se va pronunţa cu privire la admisibilitatea cererii în 18 noiembrie.

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis
 
Loading...