Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Curtea Constituțională a amânat pentru joi decizia pentru validarea referendumului. Au fost solicitate informaţii MAI şi INS

Curtea Constituțională a amânat pentru joi decizia pentru validarea referendumului. Au fost solicitate informaţii MAI şi INS

Un articol de: - 01 Aug 2012, 19:42
Foto: ziarulderoman.ro Eveniment

Curtea Constituțională a amânat o decizie în ce privește validarea referendumului pentru joi. Discuțiile vor fi reluate la ora 9:00 și au fost solicitate informaţii MAI şi INS.

Judecătorii CCR au decis, miercuri, după mai bine de cinci ore de discuții, să amâne verdictul final. Ședința începuse la ora 14:00, iar documentele cu rezultatele finale ale referendumului erau la sediul CCR de la Brioul Electoral Central de la ora 11:00.

CCR a discutat miercuri și sesizarea depusă de președinții celor două camere parlamentare, prin care se solicită să nu  se țină cont de pragul necesar pentru validarea referendumului. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi preşedintele interimar al Senatului, Petru Filip, susţin, între altele, că baza legală în care a fost convocat referendumul din 29 iulie a fost OUG 41, care elimina cvorumul.

Sesizarea trimisă de reprezentanții camerelor, ambii membri USL, a fost criticată de PDL, considerându-se că printr-o astfel de sesizare USL recunoaște, de fapt, că ”legea care trebuie aplicată în validarea referendumului este Ordonanţa de Urgenţă 41.”

Instituțiile internaționale așteaptă de asemenea decizia CCR pentru a-și formula punctul de vedere în privința situației politice din România.


Citeşte mai multe despre:   referendum,   sesizare,   cvorum,   stiri referendum
 
Loading...