Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Curtea Constituțională a amânat pentru joi decizia pentru validarea referendumului. Au fost solicitate informaţii MAI şi INS

Curtea Constituțională a amânat pentru joi decizia pentru validarea referendumului. Au fost solicitate informaţii MAI şi INS

Un articol de: - 01 Aug 2012, 19:42
Curtea Constituțională a amânat pentru joi decizia pentru validarea referendumului. Au fost solicitate informaţii MAI şi INS Foto: ziarulderoman.ro Eveniment

Curtea Constituțională a amânat o decizie în ce privește validarea referendum-51130.html">referendumului pentru joi. Discuțiile vor fi reluate la ora 9:00 și au fost solicitate informaţii MAI şi INS.

Judecătorii CCR au decis, miercuri, după mai bine de cinci ore de discuții, să amâne verdictul final. Ședința începuse la ora 14:00, iar documentele cu rezultatele finale ale referendum-51130.html">referendumului erau la sediul CCR de la Brioul Electoral Central de la ora 11:00.

CCR a discutat miercuri și sesizarea depusă de președinții celor două camere parlamentare, prin care se solicită să nu  se țină cont de pragul necesar pentru validarea referendum-51130.html">referendumului. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi preşedintele interimar al Senatului, Petru Filip, susţin, între altele, că baza legală în care a fost convocat referendum-51130.html">referendumul din 29 iulie a fost OUG 41, care elimina cvorumul.

Sesizarea trimisă de reprezentanții camerelor, ambii membri USL, a fost criticată de PDL, considerându-se că printr-o astfel de sesizare USL recunoaște, de fapt, că ”legea care trebuie aplicată în validarea referendum-51130.html">referendumului este Ordonanţa de Urgenţă 41.”

Instituțiile internaționale așteaptă de asemenea decizia CCR pentru a-și formula punctul de vedere în privința situației politice din România.


Citeşte mai multe despre:   referendum,   sesizare,   cvorum,   referendum