Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Curtea Constituțională a decis: Prelungirea votului la referendum e constituțională. Votarea va avea loc între orele 7:00 - 23:00

Curtea Constituțională a decis: Prelungirea votului la referendum e constituțională. Votarea va avea loc între orele 7:00 - 23:00

Un articol de: - 24 Iul 2012, 16:01
Curtea Constituțională a decis: Prelungirea votului la referendum e constituțională. Votarea va avea loc între orele 7:00 - 23:00 Eveniment

CCR  decis marți după-amiază că prelungirea votului la referendum este constituţională. Astfel, românii vor vota între 7.00 şi 23.00.

„În urma deliberărilor, cu majoritate de voturi, Curtea Constituţională a respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituţionalitate şi a constatat că dispoziţiile articolului unic pct.4 [referitor la art.I pct.52 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.41/2012] din Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.41/2012 pentru modificarea şi completarea Legii nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului sunt constituţionale”, se arată într-un comunicat al CCR.

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Preşedintelui României.

De asemenea, Curtea Constituțională a decis că este neconstituțională modificarea Legii 3/2000, care prevede stabilirea de către Executiv a programului referendumului printr-o hotărâre de guvern. (Detalii AICI)

Citește AICI integral decizia Curții Constituționale.

PDL a depus, joi, trei contestaţii la Curtea Constituţională referitoare la modificările ordonanţelor privind referendumul şi atribuţiile CC şi la Legea care prevede că programul de vot la referendum se stabileşte prin hotărâre de guvern.

Încă de miercuri, membrii PDL s-au declarat nemulțumiți de faptul că programul de vot la referendum a fost prelungit după data limită la care ar fi fost permise amendamentele.

Legea referendumului a fost votată miercuri în de cele două camere parlamentare, în forma aprobată de Curtea Contituțională (prezența la vot trebuie să fie mai mare de 50%), cu amendamentele aduse de USL, respectiv prelungirea programului de vot de la 7:00 la 23:00.

Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda a declarat, marţi, că, potrivit legii, Guvernul putea să stabilească măsurile privind referendumul până pe 16 iulie şi a precizat că PDL nu va recunoaşte referendumul dacă Executivul va face modificări privind desfăşurarea acestuia.

Citeşte mai multe despre:   referendum