Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Curtea Constituţională discută posibilitatea de invalidare a referendumului cu o majoritate simplă

Curtea Constituţională discută posibilitatea de invalidare a referendumului cu o majoritate simplă

Un articol de: - 14 Aug 2012, 14:38
Curtea Constituţională discută posibilitatea de invalidare a referendumului cu o majoritate simplă Foto: bzi.ro Eveniment

Curtea Constituțională discută în cadrul ședinței de marți invalidarea referendum-51130.html">referendumului, respectiv modul în care se poate decide invalidarea referendum-51130.html">referendumului pentru demiterea preşedintelui, printr-un vot al majorităţii simple a plenului celor nouă judecători sau printr-un vot de două treimi, informează Mediafx.

Se încearcă stabilirea procedurii pentru invalidare, respective dacă pentru o astfel de decizie este nevoie de o majoritate de două treimi (adică de şase voturi din nouă) sau de o majoritate simplă (cinci voturi din nouă).

"Legea nu prevede o majoritate în cazul invalidării, se precizează două treimi doar în cazul validării. Or, şi în Germania validarea referendum-51130.html">referendumului se face cu două treimi, însă invalidarea se decide cu majoritate simplă, adică 5 la 4 judecători, cum e aici", scrie sursa citată.

Legea precizează doar că "plenul Curţii Constituţionale decide cu o majoritate de două treimi asupra valabilităţii referendum-51130.html">referendumului".

Citeşte mai multe despre:   Curtea Constitutionala,   referendum,   referendum