Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Curtea Constituțională s-a reunit în prima ședință de dezbatere a sesizărilor în noua componență

Curtea Constituțională s-a reunit în prima ședință de dezbatere a sesizărilor în noua componență

Un articol de: - 13 Iun 2013, 11:04
Curtea Constituțională s-a reunit în prima ședință de dezbatere a sesizărilor în noua componență Eveniment

Curtea Constituțională (CCR) s-a reunit, joi dimineață, în prima ședință de dezbatere a sezizărilor primite, în noua componență.

Pe ordinea de zi, CCR are de soluționat 24 de dosare, printre care și excepții de neconstituționalitate ale unor acte normative privind procedura insolvenței, prevenirea și sancționarea corupției. După şedinţă, cei 9 judecători se vor retrage pentru deliberări, informează Mediafax.

Cei trei noi membri CCR, Mona Pivniceru, Daniel Morar și Valer Dorneanu, participă la prima ședință publică a Curții Constituționale de la preluarea mandatului, alături de ceilalți 6 judecători.

Noii judecători ai Curţii Constituţionale, numiţi pentru un mandat de 9 ani, au depus jurământul de învestitură luni, la Palatul Cotroceni, în faţa preşedintelui Traian Băsescu.

După depunerea jurământului de învestitură, membrii Curţii Constituţionale s-au reunit în prima şedinţă în noua componenţă, pentru a alege preşedintele pentru următorii trei ani, Augustin Zegrean obţinând un nou mandat la conducerea CCR.

Citeşte mai multe despre:   CCR,   Daniel Morar,   Mona Pivniceru