Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Curtea de Apel a anulat apelul făcut de Antena Group în procesul cu Pagina de Media

Curtea de Apel a anulat apelul făcut de Antena Group în procesul cu Pagina de Media

Un articol de: - 29 Oct 2014, 21:08
Curtea de Apel a anulat apelul făcut de Antena Group în procesul cu Pagina de Media Eveniment
Curtea de Apel a anulat, vineri, cererea de apel făcută de Antena Group în procesul cu editorul Paginademedia.ro, Petrișor Obae, pe care îl acuza de prejudicierea imaginii postului Antena 1 în urma publicării unor materiale despre emisiunea Acces Direct.

Decizia Curții de Apel vine după ce Antena Group a contestat decizia Tribunalului București, care a respins ca neîntemeiată acțiunea trustului de presă, informează paginademedia.ro. Trustul a invocat prejudicii materiale de 500.000 de euro și daune morale de 100.000 de euro.

Instanța a notat în motivarea sentinței că demersul jurnalistic al Paginademedia.ro, care a prezentat clienții de publicitate ai emisiunii Acces Direct, a fost justificat:

„Nu se reține maniera tendențioasă de prezentare a faptelor și nici maniera lipsită de echitate și imparțialitate în care jurnalistul a abordat subiectul dezbătut în articolele sale, iar apărarea și prevenirea pe viitor a unor acțiuni ce lezează demnitatea umană în general justifică chiar publicarea și reamintirea firmelor care, prin publicitatea făcută în cadrul emisiunii, indirect, au favorizat asemenea manifestări reprobabile, publicitate pe care, de altfel, telespectatorii au cunoscut-o sau o puteau cunoaște și ulterior, direct din emisiunea incriminată sau din alte surse.”

Antena Group a decis acționarea în judecată a editorului Paginademedia.ro, Petrișor Obae, după publicarea unor articole despre emisiunea Acces Direct, cu Ioana Tufaru ca subiect, în care se vorbea despre igiena sa.

Pe 5 februarie, Paginademedia.ro a publicat lista companiilor ale căror produse au fost promovate în timpul spațiilor publicitare difuzate pe durata emisiunii. Pe 6 februarie, compania Avon a decis că nu mai dorește să își asocieze numele cu emisiunea respectivă și își retrage publicitatea difuzată pe durata emisiunii.