Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Curtea de Apel: Cei trei acționari ai clubului FC Petrolul Ploiești rămân în arest

Curtea de Apel: Cei trei acționari ai clubului FC Petrolul Ploiești rămân în arest

Un articol de: - 03 Dec 2014, 14:33
Curtea de Apel: Cei trei acționari ai clubului FC Petrolul Ploiești rămân în arest Foto: mondonews.ro Eveniment
Cei trei acționari ai clubului FC Petrolul Ploiești, arestați alături de alte patru persoane într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 15,4 milioane de euro, rămân în arest, după ce Curtea de Apel Ploiești a respins, miercuri, ca nefondate contestațiile formulate aceștia, informează Agerpres.

Contestația a fost depusă de cei șapte inculpați împotriva deciziei Tribunalului Prahova privind măsura arestului preventiv, obligându-i pe fiecare dintre aceștia la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, hotărârea magistraților fiind definitivă.

Procurorii DIICOT Ploiești au efectuat în urmă cu o săptămână 25 de percheziții domiciliare pe raza județelor Constanța, Prahova, Buzău, Sălaj, Giurgiu, Brăila și a municipiului București.

Perchezițiile au vizat inclusiv clubul FC Petrolul Ploiești și locuințele acționarilor Daniel și Nicolae Capră și Marius Bucuroiu, anchetatorii ridicând, printre altele, mai multe documente.

Acțiune a vizat destructurarea unei grupări infracționale organizate formată din 19 persoane specializată în infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani, prejudiciul creat fiind de 15,4 milioane de euro.

Ancheta a fost declanșată ca urmare a unei sesizări primite de la Direcția Generală Antifraudă care a efectuat o serie de controale la clubul ploieștean. Astefl, există suspiciunea că o parte dintre membrii grupării, în calitate de administratori ai SC Fotbal Club Petrolul SA Ploiești, au inițiat în anul 2012 o grupare infracțională organizată la care au aderat și ceilalți membri, în vederea creării unor lanțuri infracționale care să favorizeze firmele administrate de membrii grupului, respectiv în scopul preluării și finanțării SC Fotbal Club Petrolul SA Ploiești.