Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Curtea de Apel e în BERNĂ: Fostul președinte al tribunalului duce justiția pe lumea cealaltă

Curtea de Apel e în BERNĂ: Fostul președinte al tribunalului duce justiția pe lumea cealaltă

Un articol de: - 08 Iun 2017, 14:48
Curtea de Apel e în BERNĂ: Fostul președinte al tribunalului duce justiția pe lumea cealaltă Eveniment

Reprezentanţii Curţii de Apel Alba Iulia au făcut public un mesaj de condoleanţe, referitor la trecerea în nefiinţă a judecătorului Marcel Ion Rusu (58 de ani), fost preşedinte al Tribunalui Sibiu, scrie Alba24.

Născut la 28 iunie 1958, a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca iar după ce a profesat 5 ani (între 1982-1987) ca avocat în  cadrul Baroului Sibiu, începând cu anul 1987 şi-a început la Judecătoria Sibiu cariera de judecător.

Din anul 1993, a promovat ca judecător în cadrul Tribunalului Sibiu iar în perioada 1996-2002 a îndeplinit funcţia de preşedinte al Judecătoriei Sibiu. În anul 2000 a obţinut gradul profesional de judecător de curte de apel, iar în perioada 2002-2012 a deţinut funcţia de preşedinte al Tribunalului Sibiu.

Prin activitatea didactică bogată şi lucrările de specialitate publicate, fiind doctor în drept din anul 2002 şi cadru universitar la Facultatea de Drept „Simion Bărnuţiu” din Sibiu, a contribuit la formarea mai multor generaţii de jurişti, fiind şi pentru aceştia un model de conduită şi profesionalism.

După o carieră impresionantă de judecător, de peste 30 de ani de activitate judiciară efectivă din care 16 ani a îndeplinit funcţia de preşedinte de instanţă, magistratul Marcel Ion Rusu s-a pensionat începând cu 12 aprilie 2017.

A rămas și va rămâne în memoria tuturor prin devotamentul, profesionalismul  şi pasiunea dovedite în muncă pe parcursul întregii activităţi dedicată actului de justiţie.

 

Citeşte mai multe despre:   Deces,   judecator