Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cutremur în Vrancea, de 3.3 grade pe scara Richter. În ce zone s-a resimțit

Cutremur în Vrancea, de 3.3 grade pe scara Richter. În ce zone s-a resimțit

Un articol de: Andrei Ștefan - 25 Noi 2020, 07:07
Cutremur în Vrancea, de 3.3 grade pe scara Richter. În ce zone s-a resimțit Eveniment

Noaptea trecută, un nou cutremur s-a produs în zona seismică Vrancea.

 

Cutremur în Vrancea, de 3.3 grade pe scara Richter

 

Mișcarea tectonică a avut loc la ora 00:15:30, pe raza județului Buzău, la adâncimea de 115 kilometri, având magnitudinea de 3.3 pe scara Richter.

Potrivit INFP, cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 77 km E de Brașov, 82 km NE de Ploiești, 113 km V de Brăila, 113 km S de Bacău, 114 km V de Galați, 131 km N de București, 157 km NE de Pitești, 192 km E de Sibiu, 193 km SV de Iași, 196 km N de Ruse.

 

Gheorghe Mărmureanu, despre cutremurele recente din România

 

Amintim că seismologul Gheorghe Mărmureanu a declarat că seria cutremurelor înregistrate în România în ultima perioadă nu trebuie să ne îngrijoreze, precizând că seismele nici măcar nu reduc sensibil tensiunile acumulate în zona seismică Vrancea. Cu toate acestea, un cutremur mare ar putea urma în România, atenționează specialistul.

„Vorbim de cutremure obişnuite, care intră în cotidian, ca să spun aşa. Putem avea şi 60 de astfel de cutremure într-o lună, dar acest lucru nu însemnă nimic. Nu au nici cea mai mică legătură cu următorul mare seism care va veni în zona seismică Vrancea. Aici vorbesc de un seism puternic, cu acceleraţii care pot avea urmări devastatoare”, spune Mărmureanu.Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

„Acesta vine, cel mai probabil, spun eu, în 2040 cu aproximaţie de un an. Acest mare cutremur face parte din seria de seisme din care fac parte şi cele din 1838 (magnitudine de 7,5) şi 1940 (magnitudine 7,4.). Vorbim de o ciclicitate aici. Sigur, au mai fost şi unele intermediare cum a fost cel din 1802 sau chiar şi cel din 1977. Ca să aveţi o imagine, trebuie să vă spun că la cutremurul din 1838 acceleraţiile au fost atât de mari încât în zona Prahova s-au format falii apreciabile. Practic, pământul s-a rupt pe alocuri din cauza violenţei seismului”, a precizat expertul.

Citeşte mai multe despre:   cutremur,   Vrancea