Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CUTREMURE în lanț, în România. Care a fost intensitatea şi ce zone au simțit mișcarea seismică. Detalii ȘOC date de seismologul Gheorghe Mărmureanu

CUTREMURE în lanț, în România. Care a fost intensitatea şi ce zone au simțit mișcarea seismică. Detalii ȘOC date de seismologul Gheorghe Mărmureanu

Un articol de: B1.ro - 13 Mai 2019, 17:25
CUTREMURE în lanț, în România. Care a fost intensitatea şi ce zone au simțit mișcarea seismică. Detalii ȘOC date de seismologul Gheorghe Mărmureanu Eveniment

România s-a cutremurat de 12 ori în mai puțin de două săptămâni.

În luna mai, seismele s-au ținut lanț, după cum arată INFP.

TRAGEDIA MOMENTULUI! MARELE CAMPION A FOST GĂSIT SPÂNZURAT ÎN PROPRIA CASĂ! E VESTEA ȘOC A ZILEI

Cutremure cu magnitudini între  2,1 și 4 grade pe scara Richter s-au produs în Buzău, Vrancea, Marea Neagră sau Ialomița.

Specialist în cutremure, Gheorghe Mărmureanu afirmă cu un cutremur care va cuprinde o suprafaţă foarte mare în Europa se va produce în următorii ani, conform EVZ.

„Cutremurele vrâncene nu ştii când vor fi sau cât de mari vor fi. Eu am ajuns la concluzia că sunt întâmplări, se întâmplă lucruri asupra cărora nu avem niciun control”, a declarat cercetătorul. Tot el spune că urmează un seism major.

ȘOC MONDEN! VALENTINA PELINEL, ÎN LACRIMI! INCREDIBIL CE S-A ÎNTÂMPLAT CU CRISTI BORCEA ÎN CELULĂ

„Cutremurul va fi adânc şi acesta va fi norocul României. Cu cât e mai adânc, cu atât energia se disipă pe o suprafaţă mai mare. Va fi o suprafaţă foarte mare, de la Moscova la Cairo. Pe toată Europa, aş spune", a afirmat Gheorghe Mărmureanu despre un viitor seism.

Gheorghe Mărmureanu spune ca seismul ar putea avea până la 8 grade, fiind asemănător celui din anul 1802.

"Eu sunt optimist, acesta este cuvântul. Adâncimea va fi de 150-170 de km. Şansele sunt foarte mari să fie după 2040 - 2041. Sunt calcule de peste trei secole şi care văd că se satisfac. Văd că până acum nu am greşit deloc", a mai declarat Gheorghe Mărmureanu.

LACRIMI PENTRU RONA HARTNER! S-A ÎNTÂMPLAT ÎN ACEASTĂ DIMINEAȚĂ! FANII SE ROAGĂ NEÎNCETAT

În cazul în care se produce un cutremur mai mare, trebuie să aveţi în vedere următoarele lucruri: trebuie să pregătiţi dinainte un plan de urgenţă, să cunoaşteţi ieşirile din clădirea în care vă aflaţi, să evitaţi rănirile, să aveţi mâncare care nu se depozitează în frigider, care nu trebuie să fie gătită sau preparată. De asemenea, să aveţi kit de prim ajutor cu medicamente şi ustensilele necesare tratării unei răni. De asemenea, să aveţi pregătite şi baterii, lanterne, lumânări, sfoară, bandă adezivă, instrumente de scris, briceag, fluier şi să ştiţi mereu unde sunt actele!A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !