Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Pericol de cutremure: România, în primele 10 ţări cu risc seismic ridicat (VIDEO)

Pericol de cutremure: România, în primele 10 ţări cu risc seismic ridicat (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 03 Noi 2018, 21:14
Pericol de cutremure: România, în primele 10 ţări cu risc seismic ridicat (VIDEO) Eveniment

România este una din ţările cele mai expuse în faţa cutremurelor, ne avertizează specialiştii! Informaţia vine la o săptămână după ce ţara noastră a fost zguduită de unul dintre cele mai puternice seisme din ultimii 14 ani. 

Bucureşti este capitala sud-europeană cea mai vulnerabilă la cutremure!  După 4 decenii, un eventual seism de magnitudine mare ar pune la pământ peste 670 de clădiri, majoritatea blocuri de locuințe. 

Capitala a ajuns ca, în situaţia producerii unui seism masiv, să fie, în proporţie de aproximativ 50%, expusă unor efecte foarte puternice. Un lucru lesne de înţeles, dacă luăm în considerare că doar seismul de săptămâna trecută, de 5,8 pe scara Richeter, a fost resimţit de milioane de români.

Ultimele date ale specialiştilor clasează România în primele 10 ţări după suprafaţa construită expusă riscului seismic. Potrivit societăţii de asigurare împotriva dezastrelor naturale, peste 90 la sută din suprafaţa ţării se regăseşte în zone de risc. 

Nici la capitolul asigurări nu stăm prea bine. Din totalul de aproape 9 milioane de locuinţe existente pe teritoriul ţării noastre, doar 1,7 milioane sunt asigurate. Restul,  nu sunt protejate de o poliţă de asigurare care să le permită remedierea pagubelor produse de cutremur. 

În ultimii 100 de ani, în România s-au înregistrat 13 cutremure semnificative. În urma acestor seisme, peste 2.600 de persoane şi-au pierdut viaţa.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !