Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment ”Dacă mă mai râcâiți… Eu le contabilizez pe toate, știu ce am de făcut!”/ ”Mai bine mergeți acasă și citiți o carte”: Cum a fost tratată o pacientă care a postat pe Internet imagini cu mizeria dintr-un spital (VIDEO)

”Dacă mă mai râcâiți… Eu le contabilizez pe toate, știu ce am de făcut!”/ ”Mai bine mergeți acasă și citiți o carte”: Cum a fost tratată o pacientă care a postat pe Internet imagini cu mizeria dintr-un spital (VIDEO)

Un articol de: - 21 Iul 2016, 09:31
”Dacă mă mai râcâiți… Eu le contabilizez pe toate, știu ce am de făcut!”/ ”Mai bine mergeți acasă și citiți o carte”: Cum a fost tratată o pacientă care a postat pe Internet imagini cu mizeria dintr-un spital (VIDEO) Foto: tolo.ro Eveniment

Imagini revoltătoare într-un spital din România. O pacientă a postat mai multe imagini cu dezastrul dintr-o unitate medicală din Sighişoara. În loc să rezolve problema, managerul spitalului a făcut presiuni pe femeie pentru a şterge imaginile, arată o investigație publicată pe tolo.ro și citată de B1 TV.

Pacienta în cauză se numește Ionela Maior și are 41 de ani. Aceasta s-a internat în iulie la spitalul din Sighișoara în urma unui atac de astm. Încă din prima clipă a văzut condițiile absolut deplorabile în care i s-a spus că trebuie să stea.

„Mi s-a părut revoltător că în secția unde ar trebui să fie totul OK, nu am pretenția impecabilului, era plin de mucegai, pernele «apretate» de jeg și sânge uscat, un miros urât și pereții scorojiți. Stăteam turcește în pat, altfel nu aveam cum. Totul era infect, totul mirosea îngrozitor de urât”, a scris pe Facebook Ionela Maior.

Pentru a demonstra veridicitatea celor scrise, aceasta a atașat și imagini din secția de pneumologie. Postarea femeii a fost distribuită de multe ori și a fost preluată de presa locală.

A doua zi, „doamna doctor Aurelia Mașca, directorul spitalului, a sunat la locul meu de muncă şi la apropiații mei ca să mă determine să șterg imaginile de pe Facebook”. Ulterior, pacienta a mers să discute cu managerul spitalului, Aurelia Mașca, și a înregistrat toată convorbirea.

„Rezumând, managerul a dat vina pe directorul medical, pe medici, toți erau de vină. Nu și ea”, a susținut femeia, potrivit site-ului tolo.ro.

Dialog înregistrat între Ionela Maior și managerul dr. Aurelia Mașca:

DR. MAȘCA: Cu ce drept luați pe cineva la puricăit, să știu și eu, de ce?
MAIOR: Nuu, dar în situația asta, în care dumneavoastră dați vina pe oamenii de acolo…
DR. MAȘCA: Dar nu dau vina…
MAIOR: Dar mai înainte ați spus că e vina lor! Păi, dacă e vina lor, trebuie să răspundă pentru vina lor! Sunt furioasă.
DR. MAȘCA: Dar răspund în fața mea.
MAIOR: Dezinteresul este total.
DR. MAȘCA: Cum puteți spune așa ceva?
(…)
DR. MAȘCA: Vreți acum, vă considerați satisfăcută dacă acum, pe doamna asistentă șefă, pe doamna asistentă de salon și pe medicul șef îi bag în comisia de disciplină? Că asta e procedura!

Cum a fost tratată o pacientă care a postat pe Internet imagini cu mizeria dintr-un spitalAu descoperit un aeroport părăsit în urmă cu 50 de ani. Au controlat toată zona şi au rămas uluiţi de ce au mai găsit

De parcă nu ar fi fost suficient, în scenă a apărut și medicul din secția de pneumologie, care a luat-o peste picior pe pacientă: „Hai, doamnă, mai bine încheiem, dumneavoastră sunteți aici ca bolnavă, mai bine mergeți acasă și citiți o carte”.

Discuția s-a terminat chiar cu o amenințare adresată de managerul Aurelia Mașca pacientei Ionela Maior: „Doamnă, hai să încheiem aici. Dacă mă mai râcâiți… Eu le contabilizez pe toate, știu ce am de făcut!”.

Contactat de jurnaliști, managerul spitalului a acuza că ”povestea e cusută cu ață albă” și că, oricum, ”perna a fost imediat înlocuită”.

”Să le luăm pe rând. Acea pernă murdară nici măcar nu era a doamnei. Asta am aflat în urma unei anchete, asta spun asistenta și șeful de secție. Oricum, perna a fost imediat înlocuită. În timp ce acele noptiere nici nu sunt folosite, ați văzut că erau goale, iar pereții sunt scorojiți pentru că acel corp se pregătește de închidere. Este o clădire istorică, din 1896. Veniți aici, la Sighișoara, să vedeți realitatea!

Vă dați seama cât de bolnavă era dânsa dacă bântuia prin spital! Eu am fost de gardă atunci, fac șapte gărzi pe lună, și știu că a doua zi a părăsit spitalul, deși semnase că nu va face acest lucru. Au văzut-o oamenii prin piață”, a declarat Aurelia Mașca, potrivit tolo.ro.

Totodată, managerul a negat faptul că a sunat la locul de muncă al pacientei pentru a o determina să scoată pozele de pe Facebook. În schimb, aceasta a recunoscut că ”am sunat, într-adevăr, unii oameni pentru a afla cine e ea cu adevărat, pentru că numele ei de pe Facebook este „Lorella Meier”, iar pe ea o cheamă Ionela Maior”.