Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment "Dacă România vrea să se unească cu Moldova trebuie să meargă pe calea referendumului". Ambasadorul rus ne îndeamnă să aplicăm modelul Crimeei pentru Basarabia

"Dacă România vrea să se unească cu Moldova trebuie să meargă pe calea referendumului". Ambasadorul rus ne îndeamnă să aplicăm modelul Crimeei pentru Basarabia

Un articol de: - 10 Noi 2017, 14:00
Eveniment

Prezent la Suceava la un seminar economic organizat în colaborare cu Universitatea din oraș, ambasadorul rus în România, Valery Kuzmin, a vorbit foarte deschis despre posibilitatea unirii României cu Republica Moldova.

În ciuda intereselor uriașe ale rușilor privind Transnistria, Valery Kuzmin nu doar că nu a respins ideea a unei uniri româno-basarabene, ba chiar a îndemnat ca aceasta să se facă printr-un referendum, oferind drept model cum a acționat Rusia cu Crimea.

"În România, nu de puține ori am auzit care ar fi partea legală, sau cum ar trebui să se unească România cu Republica Moldova: în baza dreptului istoric sau cu ajutorul referendumului. Având în vedere că aveți aceste detalii eu v-aș propune să mergeți pe ideea referendumului, ținând cont că o astfel de situație s-a întâmplat în Crimeea", a afirmat ambasadorulm, potrivit newsbucovina.ro.

Ambasadorul a ținut linia de comunicare de la Kremlin privind faptul că referendumul ar fi respectat toate condițiile legale, în ciuda faptului că Occidentul nu recunoaștere acest proces, dar în schimb a atacat felul în care Kosovo și-a obținut indepedența, fără un referendum. Atât România, cât și Rusia, nu au recunoscut independența fostei regiuni a Serbiei.

În schimb, privind referendumul din Catalonia, Kuzmin nu a afirmat că ar fi fost un efort care să merite recunoscut, atrăgând atenția că în regiunea spaniolă au votat doar 43%, în timp ce în Crimea participarea a fost de 90%.

Când a venit vorba și despre situația Bucovinei, care a fost împărțită în două, ambasadorul a evitat în a mai oferi un răspuns foarte clar.

Vizita la Suceava a ambasadorul rus, Valery Kuzmin

Citeşte mai multe despre:   România,   Moldova,   rus,   unire,   referendum
 
 
 
Loading...