Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Dacian Cioloș: "Cu toţii trebuie să ne implicăm în mod activ, nu doar stând în faţa calculatorului, nu doar dând like-uri, nici măcar doar ieşind în stradă"

Dacian Cioloș: "Cu toţii trebuie să ne implicăm în mod activ, nu doar stând în faţa calculatorului, nu doar dând like-uri, nici măcar doar ieşind în stradă"

Un articol de: - 06 Mai 2017, 22:38
foto: economica.net Eveniment

Dacian Cioloș, fostul premier al României, a participat la Conferința TEDx Eroilor din Cluj-Napoca, unde a spus că e foarte important ca toți românii să se implice activ dacă vor să schimbe ceva în țara lor, nu doar stând în fața calculatorului sau ieșind în stradă.

„Am primit în ultima perioadă foarte multe solicitări, aproape culpabilizatoare, <> şi vreau să spun că răspunsul pe care îl dau este acesta: cu toţii trebuie să ne implicăm în mod activ, nu doar stând în faţa calculatorului, nu doar dând like-uri, nici măcar doar ieşind în stradă. E un prim pas esenţial să ştii să îţi aperi nişte valori şi principii, dar e nevoie de mai mult decât atât, energia asta a contestării, care e deja o formă de exprimare a unor aşteptări vizavi de modul în care vrem să meargă societatea înainte, să o canalizăm într-o energie pozitivă a construcţiei. Sunt convins că această energie, cu imaginaţia pe care o avem şi experienţele pe care le-am trăit fiecare, ne poate ajuta să găsim soluţiile cele mai bune împreună”, a explicat Cioloș, potrivit Mediafax.

Fostul premier este de părere că nu se vor mai putea găsi soluții la anumite probleme doar delegând responsabilitatea unor lideri.

„Altfel spus, cred că în perioada următoare nu vom mai putea găsi soluţii la problemele cu care ne confruntăm doar delegând responsabilitatea unor lideri, oameni politici care au făcut o meserie din activitatea de om politic, ceea ce nu cred că e un lucru bun, deci nu vom mai găsi soluţii doar delegând unui grup de lideri conducerea societăţii, avem nevoie să ne asumăm noi, în grupurile noastre care trebuie să puse în conexiune ca să putem, împreună, să găsim soluţii la problemele pe care le avem. În acest context e nevoie de implicarea fiecăruia, personal”, a mai spus Dacian Cioloș.

Cioloș a mai afirmat că e foarte important ca fiecare persoană să-și exprime convingerile și părerile.

„Dacă Dumnezeu ne-a făcut unici şi ne-a pus în această societate, înseamnă că unicitatea asta a noastră este necesară pentru ca lucrurile să avanseze, să meargă mai bine, pentru a putea îmbunătăţii viaţa societăţii în care trăim. În măsura în care suntem conştienţi de această unicitate, cred că decurge de la sine înţeles faptul că dacă nu valorificăm unicitatea asta fiecare în felul în care simţim că putem să o facem, societatea va fi mai imperfectă, iar evoluţia societăţii noastre va avea de suferit. Dacă nu acceptăm să ne asumăm responsabilitatea asta colectivă, nu avem de ce să ne aşteptăm ca lucrurile să mearg mai bine”, a adăugat fostul prim-ministru în cadrul conferinței a cărei temă a fost „Challenging tomorrow”.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Cluj-Napoca
Loading...