Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Dacian Cioloș, despre autostrada Piteși-Sibiu: Obiectivul este ca până la sfârșitul anului să avem un studiu de fezabilitate bun și consistent

Dacian Cioloș, despre autostrada Piteși-Sibiu: Obiectivul este ca până la sfârșitul anului să avem un studiu de fezabilitate bun și consistent

Un articol de: - 30 Iun 2016, 17:02
Dacian Cioloș, despre autostrada Piteși-Sibiu: Obiectivul este ca până la sfârșitul anului să avem un studiu de fezabilitate bun și consistent Foto: cugetliber.ro Eveniment

Premierul Dacian Cioloș a declarat că studiul de fezabilitate pentru autostrada Pitești-Sibiu ar trebui să fie finalizat pană la sfârșitul acestui an. Proiectul de autostrăzi a fost amânat de mai multe ori, iar oficialii Dacia au precizat că viitorul investițiilor din românia depinde și de acest proiect, potrivit Hotnews.ro.
 
 Autostrada Pitești-Sibiu ar putea fi gata în 2021 sau 2022, iar Dacian Cioloș a declarat că vrea să propună pană la finalul anului 2016 o schemă de finanțare și de ajutor de stat pentru susținerea întreprinderilor mici și mijlocii. Totodată, se caută și soluții pentru că programul Rabla să se poată desfășura trei-patru ani de acum înainte.

„Am confirmat conducerii uzinei că proiectul autostrăzii Pitești-Sibiu rămâne în rândul celor prioritare. Avem și finanțarea și obiectivul nostru este să finalizăm studiul de fezabilitate. După cum știți, acest studiu a fost gândit și licitat defectuos, astfel că a trebuit să prelungim contractul pentru finalizarea lui. Obiectivul este că până la sfârșitul anului să avem un studiu de fezabilitate bun, consistent, care să ne permită alcătuirea unui proiect tehnic, în așa fel încât să menținem calendarul pe care-l avem în master-plan-ul pentru transporturi".

Dacian Cioloș a mai menționat și măsurile care vor fi luate pentru a stimula cercetarea, inclusiv în domeniul auto. „Săptămâna aceasta am decis în Guvern că, începând cu luna august, pentru toți cei care lucrează în centrele de cercetare dezvoltare tehnologică cum este cel de la Titu al Renault, dar și altele, să eliminăm impozitele și taxele pe salarii.
 
 Asta înseamnă o creștere proporțională a veniturilor cercetătorilor și în felul acesta vrem să atragem tineri în domeniu, dar și să reducem pe cât posibil migrația forței de muncă calificată, ingineri și specialiști care de multe ori după experiențe de câteva luni în astfel de centre de cercetare-dezvoltare pleacă în alte țări unde salariile sunt mai mari. Sigur că reducerea taxelor și impozitelor nu reprezintă o creștere foarte mare, însă este un semn că pentru Guvern domeniul este important și vom caută facilități pentru a stimula acest sector”.
 
 Premierul Dacian Cioloș a mai precizat că vrea și o „abordare mai predictibilă a programului Rablă", motiv pentru care trebuie să fie găsită o modalitate prin care să se garanteze că va există un buget pentru desfășurarea acestui proiect.ALERTĂ ÎN ROMÂNIA! MARE ATENȚIE! HACKERII CER BANI ÎN NUMELE CELEBREI CÂNTĂREȚE, PE INTERNET. MULȚI ROMÂNI ȘI-AU LUAT ȚEAPĂ

„Sa ne gândim, chiar dacă bugetul este anual, cum putem introduce programul Rablă cu viziune pe doi, trei sau patru ani a bugetului care poate să fie alocat. Această predictibilitate este importantă și pentru producători, dar și pentru consumatori”, a mai precizat premierul.
 
 Dacian Cioloș a mai declarat că vrea să stimuleze și investițiile furnizorilor auto cu capital autohton.
 
„Avem în vedere că până la sfârșitul anului să propunem o  schema de finanțare și de ajutor de stat pentru susținerea întreprinderilor  mici și mijlocii, cu precădere cele care lucrează în domeniul creativ, industrial, care pot să fie furnizori de lungă durată pentru Dacia sau alți operatori industriali care lucrează în domeniu”, a mai declarat premierul.

Citeşte mai multe despre:   Autostrada Romania,   Stiri Pitesti,   Stiri Sibiu