Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment ”Daddy” Dragnea ne luminează: Să nu uităm ce este Marea Neagră. O mare

”Daddy” Dragnea ne luminează: Să nu uităm ce este Marea Neagră. O mare

Un articol de: - 09 Oct 2017, 13:52
”Daddy” Dragnea ne luminează: Să nu uităm ce este Marea Neagră. O mare Foto: Inpolitics Eveniment

În calitate de președinte al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea a susținut luni un discurs la sesiunea plenară a Adunării Parlamentare a NATO, care se desfășoară la București. Șeful PSD a profitat de această ocazie pentru a ne da câteva lecții de geografie și despre securitatea în regiune. Mai precis, Dragnea a susținut că Marea Neagră este o mare.

”Situația din regiune a devenit tot mai tensionată, este esențială implementarea deplină și fără ezitare a unor angajamente asumate în mod repetat. În acest context este necesar să nu uităm ceea ce este, în primul rând, Marea Neagră. O mare. Se impune, deci și adecvarea mijloacelor maritime de apărare. Când discutăm de Marea Neagră trebuie să luăm în calcul și că rutele de migrație se modifică, aceasta devenind o poartă de intrare în Europa din ce în ce mai atractivă. În ceea ce privește granița, așa cum arată și rapoartele Uniunii Europene, România are una dintre cele mai bine pregătite, eficiente și bine dotate din punct de vedere tehnic frontiere. Acest lucru este în beneficiul nostru, al UE și al NATO. Avem capacitatea de a apăra țările noastre de eventualele tentative de intrare ilegală", a declarat Liviu Dragnea, de la tribuna Parlamentului.

Șeful PSD a mai susținut că "oricât ne-am dori dialogul cu Rusia, acesta nu poate avansa în lipsa reciprocității și cu ignorarea încălcării normelor comunității internaționale. Altfel, nu ar fi un dialog, ar fi doar o încălcare a principiilor și o încurajare a unor agresiuni viitoare”.

Citeşte mai multe despre:   Liviu Dragnea,   mare,   securitate,   NATO