Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Petre Daea anunţă controale de amploare pentru a stopa dublul standard produsele comercializate pentru Paşte: "Vom da amenzi de minim 4% din cifra de afaceri”

Petre Daea anunţă controale de amploare pentru a stopa dublul standard produsele comercializate pentru Paşte: "Vom da amenzi de minim 4% din cifra de afaceri”

Un articol de: Sebastian Pricop - 20 Apr 2019, 11:51
Foto: Inquam Photos / Mircea Manole Eveniment

Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor vor intensifica controalele în această perioadă pentru a preveni comercializarea produselor neconforme, în contextul în care românii se pregătesc pentru Paşte.

Cu doar câteva zile înainte de Florii, atunci când este dezlegare la peşte, inspectorii au confiscat 4 tone de peşte doar în Capitală.

Au fost controlaţi 678 operatori economici, dintre care la un număr de 532 (78%) s-au constatat abateri de la prevederile legale în vigoare.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunţat că se vor depune toate eforturile pentru prevenirea dublului standard. De asemenea, acesta a avertizat comercianţii că vor primi amenzi de minim 4% din cifra de afaceri dacă vor fi prinşi cu produse neconforme.

”Toate autoritățile statului sunt în dispozitiv, conform atribuțiile pe care le au. Ei vor controla tot astfel încât consumatorul să fie protejat. În această perioadă se impune accelerarea controlului, având în vedere că vin sărbătorile de Paște. Comercianții încearcă să profite de această oportunitate și vând produse care nu sunt în regulă din punct de vedere sanitar-veterinar.

Noi suntem interesați tot timpul să păstrăm acest echilibru ca în această țară să nu intre produse cu calitate îndoielnică. Din neferice au intrat. Dublu-standar e o realitate. S-a constatat acest lucru în special în țările din Europa de Est.

Noi continuăm controalele și intensificăm aceste demersuri la toate produsele care sunt aduse pe piața din România. Vom da amenzi de minim 4% din cifra de afaceri”, a declarat Petre Daea, la Antena3.

Citeşte mai multe despre:   Petre Daea
 
 
 
Loading...