Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Dan Barna, despre discrepanțele din raportările deceselor COVID-19: E o problemă reală. Eu refuz să-mi imaginez vreun complot (VIDEO)

Dan Barna, despre discrepanțele din raportările deceselor COVID-19: E o problemă reală. Eu refuz să-mi imaginez vreun complot (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 18 Mai 2021, 23:51
Dan Barna, despre discrepanțele din raportările deceselor COVID-19: E o problemă reală. Eu refuz să-mi imaginez vreun complot (VIDEO) Eveniment

Vicepremierul Dan Barna a vorbit marți seară, în cadrul emisiunii ”Actualitatea”, cu Tudor Mușat, despre discrepanțele din bazele de date în care se raportează decesele pacienților cu COVID-19. Oficialul guvernamental spune că este vorba despre ”o chestiune tehnică”, nu de ”vreun complot”.

 

Ce spune Dan Barna despre diferențele dintre bazele de date în care se raportează decesele pacienților cu COVID-19

 

Referindu-se la datele prezentate recent de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, Dan Barna a precizat: "Este o chestiune tehnică, colega mea a răspuns foarte clar cum s-au generat acele cifre. Dincolo de asta, eu refuz să-mi imaginez vreun complot, pentru care nu există nicio dovadă, nicio referinţă şi niciun argument. Eu nu zic că această chestiune de metodologie este un detaliu nesemnificativ. Nici pe de parte. Este o problemă reală, este o problemă care a fost semnalată şi de fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, este o problemă care a fost apoi continuată, analizată şi avem raportul comisiei respective în mandatul doamnei Mihăilă şi, evident, tot acest demers are ca scop corectarea acestor erori metodologice care există. Au fost reale, nu spun că nu s-a întâmplat nimic, nici pe departe. E o problemă reală, căutăm o soluţie la ea, astfel încât să nu mai apară genul acesta de discrepanţe în raportările medicale".

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Ioana Mihăilă a fost prezentă, luni, în plenul Camerei Deputaților, unde a prezentat datele din raportul privind decesele COVID-19 din România. Ministrul Sănătății a susținut că nu a fost vorba despre o tergiversare a publicării raportului și că responsabil pentru monitorizarea datelor raportate era un comitet din cadrul Ministerului Sănătății, comitet care a fost numit înainte de mandatul lui Vlad Voiculescu. 

 

 Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!

Citeşte mai multe despre:   Dan Barna,   Ioana Mihaila,   COVID-19