Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Dan Barna: Intenția de vaccinare în România este cu 20% mai mică decât în restul UE. În ultima perioadă merg mai bine acele centre de vaccinare de tip spontan (VIDEO)

Dan Barna: Intenția de vaccinare în România este cu 20% mai mică decât în restul UE. În ultima perioadă merg mai bine acele centre de vaccinare de tip spontan (VIDEO)

Un articol de: Irina Mina - 18 Mai 2021, 22:39
Dan Barna: Intenția de vaccinare în România este cu 20% mai mică decât în restul UE. În ultima perioadă merg mai bine acele centre de vaccinare de tip spontan (VIDEO) Foto: gov.ro Eveniment

Vicepremierul Dan Barna a declarat, marți seară, în cadrul emisiunii „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat, că Intenția de vaccinare în România este cu 20% mai mică decât în restul Uniunii Europene.

Acesta consideră că în mediul rural o soluție pentru inocularea cetățenilor este ducerea vaccinului la poarta oamenilor.

„Una dintre soluții este ducerea vaccinului la poarta omului, implicarea primarilor în campanie, așa cum și-au făcut campanii electorale de-a lungul timpului, acum le cerem implicarea autorităților locale mai ales în mediul rural, unde performanța vaccinării e mult mai scăzută decât în urbanul mare. În orașe lucrurile stau bine. În mediul rural, evident, participarea e mai redusă și atunci sunt necesare acțiuni mai creative și mai ieșite din campania aceasta a mesajelor publice pe Facebook”, a afirmat Barna.

El a menționat că trbuie „o adaptare la un alt tip de public și la un alt specific regional”.

„E vorba de o adaptare la un alt tip de public și la un alt specific regional. Până acum a funcționat campania națională pe posturile TV (...) Intenția de vaccinare în România este cu 20% mai mică decât în restul Uniunii Europene”, a spus acesta.

Vicepremierul a mai precizat că „în ultima perioadă merg mai bine acele centre de vaccinare de tip spontan, respectiv maratoane sau drive-thru, decât vaccinarea cu programare”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Păcat! O mare personalitate mondială a murit! L-au găsit fără suflare, în închisoare!

Citeşte mai multe despre:   Dan Barna,   campania de vaccinare,   vaccin anti-Covid