Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Dan Barna, vizat de investigațiile DLAF: ”Cum e posibil ca șeful USR, partidul care a susținut cel mai constant lupta anticorupție, să lanseze insinuări la adresa DNA tocmai când pare că este vizat de o anchetă penală?”

Dan Barna, vizat de investigațiile DLAF: ”Cum e posibil ca șeful USR, partidul care a susținut cel mai constant lupta anticorupție, să lanseze insinuări la adresa DNA tocmai când pare că este vizat de o anchetă penală?”

Un articol de: Ramona Zaharia - 09 Noi 2020, 12:32
Dan Barna, vizat de investigațiile DLAF: ”Cum e posibil ca șeful USR, partidul care a susținut cel mai constant lupta anticorupție, să lanseze insinuări la adresa DNA tocmai când pare că este vizat de o anchetă penală?” Foto: Hepta Eveniment

Liderul USR, Dan Barna, a declarat recent că, în ultima perioadă, furnizorii din perioada în care era consultant pentru mai multe proiecte cu fonduri europene au primit solicitări și întrebări din partea Departamentul de Luptă Antifraudă (DLAF) și că el crede că nu este exclus ca subiectul să fie readus în actualitate în contextul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare și chiar să existe un dosar la DNA pe numele său. În aceste condiții, într-un articol de opinie, publicat pe opiniada.ro, se pune întrebarea de ce a ajuns Dan Barna să atace DNA, în condițiile în care acest atac ” vine în contradicție flagrantă cu campania Fără Penali a USR+”.

 

Dan Barna: Nu aș fi surprinsă să văd că din nou se va mai inventa vreun dosar imaginar

 

„Probabil, va fi din nou un spectacol mediatic legat de asta. Nu aș fi surprinsă să văd că din nou se va mai inventa vreun dosar imaginar pentru a fi folosit doar în comunicare… Constat doar cu surpriză o suprapunere fix peste perioada campaniei electorale, ceea ce ridică semne de întrebare. (...) Nu există un astfel de dosar, dacă se va întâmpla lucrul acesta toată lumea va trage concluziile necesare legate de acest calendar cel puțin bizar. După campania electorală, de la finalul campaniei electorale pentru prezidențiale, nu s-a mai întâmplat absolut nimic”, a declarat Dan Barna, recent, pentru Europa Liberă.

În acest context, semnatarul articolului din opiniada.ro susține că ar fi așteptat o dezmințire din partea lui Barna sau o percizare cum că afirmațiile sale au fost scoase din context, ceea ce nu s-a întâmplat.

„Dar ce să se fi întâmplat de ajunge șeful USR, un partid care la nivel declarativ susține DNA și lupta anticorupție să lanseze acuzații fără dovezi, insinuări slinoase de tipul corupților din PSD. (...) Cum e posibil ca șeful USR, partidul care a susținut cel mai constant lupta anticorupție și DNA să lanseze astfel de insinuări la adresa DNA tocmai când pare că este vizat de o anchetă penală în privința modului cum una din firmele unde era asociat a derulat vreo 3 proiecte europene de vreo 6 milioane de euro?”, se arată în articolul citat.

 

”Cum să susțină șeful USR că în campania electorală ce tocmai a început DNA ar urma să instrumenteze un dosar politic la adresa lui?”

 

Iar șirul întrebărilor retorice continuă.Venise să facă curățenie în casa unei bătrâne oarbe. În dormitorul femeii avea să facă o descoperire înfiorătoare. Se afla acolo de 20 de ani

”Cum să susțină șeful USR că în campania electorală ce tocmai a început DNA ar urma să instrumenteze un dosar politic la adresa lui? Cum e posibil să susțină că acel dosar ar fi inventat? Cum e posibil să spună că dosarul de la DNA ar veni fix în campania electorală doar ca să-i șifoneze lui și USR+ imaginea? Cum e posibil să susțină că instrumentarea acestui dosar în campania electorală ar fi cel puțin bizară?

Unde am tot auzit acest tip de discurs și cine tot vitupera, pe bună dreptate, împotriva unor astfel de declarații toxice împotriva luptei anticorupție și a DNA? La PSD, PNL, Pro România, UDMR, Dan Voiculescu, Sebastian Ghiță, Adrian Năstase, Daniel Dragomir, Cristian Rizea și sute și sute de alți politicieni și orcii lor din televiziuni. Și nu era tocmai Dan Barna cel care le zicea că greșesc și că atacă murdar doar pentru că sunt corupți până în măduva oaselor?

Cum de a ajuns astăzi ca tocmai Dan Barna să facă exact aceeași greșeală și să aibă un discurs coroziv copy-paste după toți bocitorii săracelor victime ale luptei anticorupție și ale procurorilor DNA?”, se mai arată în artiolul menționat.

Astfel, semnatarul articolului susține că până când instanța va veni cu o decizie definitivă în acest caz se poate spune că Dan Barna ”a eșuat lamentabil, fix dar fix ca toți cei pe care îi critica până mai deunăzi, să se abțină de la orice declarații împotriva DNA și a luptei anticorupție”.

Anul trecut, jurnaliștii de la RISE Project a scris despre proiectele europene de care s-a ocupat Dan Barna înainte de a intra în politică, iar de aici a pornit și investigația DLAF. 

Citeşte mai multe despre:   Dan Barna,   USR,   DNA