Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment “Dan Voiculescu, un PROFITOR!” Procurorul DNA cere respingerea eliberării condiționate a mogulului

“Dan Voiculescu, un PROFITOR!” Procurorul DNA cere respingerea eliberării condiționate a mogulului

Un articol de: - 08 Iun 2017, 13:08
 “Dan Voiculescu, un PROFITOR!” Procurorul DNA cere respingerea eliberării condiționate a mogulului Eveniment

Dan Voiculescu așteaptă, joi, răspunsul magistraților cu privire la eliberarea sa condiționată.

Prezent în sala de judecată, procurorul DNA a cerut respingerea cererii mogulului pe motiv că este “un profitor al carențelor legislative” și că nu există “dovezi că lucrările sale științifice au fost scrise în penitenciar”.

Totodată, procurorul a solicitat reiterarea cererii de eliberare după 23 octombrie, așa cum a menționat Comisia din penitenciar, care a emis concluzii negative în unanimitate.

"Solicităm respingerea cererii de eliberare. Dacă nu s-ar pune cele 11 lucrări științifice, Dan Voiculescu nu ar fi îndeplinit fracția de o treime. Voiculescu a fost disciplinat, a fost recompensat, dar acesta nu poate fi eliberat condiționat în acest moment. Doar 57 de zile au fost câștigate prin muncă, restul prin lucrări științifice. Un număr de peste 300 de zile au fost câștigate prin scrierea de lucrări științifice. Nu a dat dovadă de corectitudine. Nu există nicio dovadă că manuscrisele au fost redactate în penitenciar. Este un profitor al carențelor legislative. Activitatea științifică nu poate fi demonstrată. Este o modalitate vicleană de a ieși din penitenciar. Executarea doar a unei treimi din pedeapsă arată ca scopul pedepsei nu a fost atins. Prejudiciul nu a fost achitat către Ministerul Agriculturii. Nici măcar cheltuielile judiciare nu le-a achitat", a afirmat procurorul DNA, potrivit agerpres.

El a adăugat că Dan Voiculescu nu a fost trecut din regimul închis în semideschis pe întreaga perioadă a detenției, lucru care arată că acesta nu a dat semne de îndreptare.

La rândul său, avocatul omului de afaceri a susținut că acesta s-a comportat corespunzător și nu a avut conflicte în detenție, nefiind pedepsit disciplinar.

Pe 8 august 2014, Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare pe Dan Voiculescu în dosarul ICA.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Alături de acesta au mai fost condamnați Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA - 8 ani de închisoare, Sorin Pantiș, fost director general executiv Grivco SA - 7 ani de închisoare,  Corneliu Popa, fost director general al ADS - 8 ani de închisoare.

Citeşte mai multe despre:   Dan Voiculescu,   DNA,   eliberare conditionata