Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Viorica Dăncilă: România este pregătită pentru preluarea şi exercitarea cu succes a Preşedinţiei Consiliului UE. Programul de acţiuni este finalizat (VIDEO)

Viorica Dăncilă: România este pregătită pentru preluarea şi exercitarea cu succes a Preşedinţiei Consiliului UE. Programul de acţiuni este finalizat (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 15 Noi 2018, 12:48
Viorica Dăncilă: România este pregătită pentru preluarea şi exercitarea cu succes a Preşedinţiei Consiliului UE. Programul de acţiuni este finalizat (VIDEO) Foto: Gov.ro Eveniment

Premierul Viorica Dăncilă a susținut din nou, joi, că România este pregătită să asigure cu succes președinția Consiliului Uniunii Europene începân de la 1 ianuarie 2019. 

"Vreau să clarific un aspect foarte important având în vedere comentariile iresponsabile din spaţiul public din ultimele zile. O spun încă o dată ferm. România este pregătită pentru preluarea şi exercitarea cu succes a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Încă de la începutul mandatului, Guvernul României a iniţiat şi dezvoltat un amplu proces de pregătire a preluării Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Programul de acţiuni este finalizat, au fost create mecanismele de lucru şi au fost stabilite modalităţile de desfăşurare a acţiunilor", a declarat Dăncilă în depbutul ședinței săptămânale de guvern. 

În acest context, Dăncilă a anunțat că săptămâna viitoare vor veni în România președintele Parlamentului European, mai mulți lideri ai grupurilor politice și înalți oficiali europeni. 

"Săptămâna viitoare, vom primi vizita preşedintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, a liderilor grupurilor politice şi alţi oficiali de rang înalt de la nivel european. Vom discuta despre aspecte de interes pentru viitorul Uniunii Europene şi buna gestionare a unor dosare importante şi mă refer aici la Cadrul Financiar Multianual, Brexit, viitorul Uniunii Europene post-Brexit, evoluţia politicii de securitate", mai spus Viorica Dăncilă. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   UE,   Viorica Dancila