Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Daniel Maricuța, primarul retrocedărilor: Edilul amâna oamenii până renunțau la drepturi contra unor sume foarte mici, iar proprietățile erau cumpărate de un interpus al său

Daniel Maricuța, primarul retrocedărilor: Edilul amâna oamenii până renunțau la drepturi contra unor sume foarte mici, iar proprietățile erau cumpărate de un interpus al său

Un articol de: B1 TV - 15 Oct 2015, 09:40
Daniel Maricuța, primarul retrocedărilor: Edilul amâna oamenii până renunțau la drepturi contra unor sume foarte mici, iar proprietățile erau cumpărate de un interpus al său Foto: oradesibiu.ro Eveniment

Încă un caz de retrocedări ilegale zguduie administraţia locală! Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au descins la locuinţele mai multor angajaţi ai Primăriei Şelimbăr din Sibiu, acasă la primarul Daniel Maricuţa, dar şi la mai mulţi notari publici.

Anchetatorii au indicii că la Şelimbăr a fost constituită o adevărată caracatiţă a retrocedărilor ilegale de terenuri, informează B1 TV. Ancheta vizează retrocedări în valoare de 114 milioane euro.
Daniel Maricuţa este primar în comuna Şelimbăr de 15 ani şi se află la al patrulea mandat. Localnicii spun că s-a îmbogăţit în baza funcţiei pe care o deţine. Primarul profita de poziţia sa şi dicta cine are dreptul să îşi redobândească pământurile.

Anchetatorii susţin că îi amâna pe oameni până când aceştia renunţau la drepturile lor contra unor sume foarte mici.

Atunci, în peisaj apărea un interpus al primarului care cumpăra proprietatea la un preţ mult sub cel al pieţei.

Acum, procurorii încearcă să afle ce anume stă în spatele averii primarului.

Maricuţa este un om foarte bogat. Potrivit ultimei declaratii de avere depuse el deţine terenuri în Avrig, Sadu şi Şelimbăr şi imobile în Şelimbăr, Mohu, Avrig, Sibiu şi Sadu.

De asemenea, are ceasuri în valoare de 12.000 de euro, set de tacâmuri în valoare de 4.000 de euro şi cai de rasă în valoare de 455.100 de euro.

Mai are în construcţie o locuinţă supranumită de localnici Casa Poporului cu suprafața de 982 metri pătraţi.

La autoturisme este declarat doar un Audi A6, fabricat în 1999, deşi toată lumea ştie că familia Maricuţa dispune de un autentic parc auto, format din autoturisme de lux, dar acestea sunt trecute pe firma sa, S.C. "Vinaria" S.A., numerele de înmatriculare fiind şi ele personalizate cu indicativul VIN.

Nici fiul edilului nu o duce prea rău. În urmă cu un an, acesta s-a întâlnit cu Daniela Crudu la un eveniment auto din Sibiu. Atunci, baiatul edilului de la tara a platit 1.000 de euro pentru ca vedeta sa fie prezenta in acel loc, potrivit CanCan.ro.

În ancheta DNA sunt vizaţi, conform Mediafax pe lângă primarul Daniel Maricuţa, secretarul comunei, specialistul în cadastru, consilierul personal al primarului Maricuţa, dar şi alţi consilieri locali şi foşti aleşi ai comunei Şelimbăr. De asemenea, sunt vizaţi mai mulţi notari publici din Sibiu, printre care Victoria Bianu, Radu Bucşa, Mariana Tolciu, Tudor Tolciu şi Dorin Suciu, arată sursele citate. La reţeaua înfiinţată de Maricuţa au aderat şi alte persoane, printre care consilierul local Pavel Nicolae Mustaţă, consilierul şi fostul viceprimar din Şelimbăr Constantin Deac, fostul primar din aceeaşi localitate Ioan Tatu.

Anchetatorii au indicii că la Şelimbăr a fost constituită o adevărată caracatiţă a retrocedărilor "ce avea ca scop dobândirea de terenuri aflate pe raza comunei Şelimbăr de la persoane care erau îndreptăţite la reconstituire şi vânzarea acestor terenuri investitorilor la preţ mare". Ancheta vizează retrocedări în valoare de 114 milioane euro.

Citeşte mai multe despre:   declaratie de avere