Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment "Dansând cu Costică", proiectul unui artist australian care a realizat o colecție impresionantă folosind fotografii vechi românești (FOTO)

"Dansând cu Costică", proiectul unui artist australian care a realizat o colecție impresionantă folosind fotografii vechi românești (FOTO)

Un articol de: - 12 Aug 2015, 16:30
"Dansând cu Costică", proiectul unui artist australian care a realizat o colecție impresionantă folosind fotografii vechi românești (FOTO) Foto: urbology.ro Eveniment

Fotografiile vechi românești, sursă de inspirație pentru un artist australian. “Dansând cu Costică” este proiectul lui Jane Long, un artist stabilit în Australia, care a realizat o colecție de “nebunii superbe” folosind imagini alb negru ale fotografului român Costică Acsinte.

Imaginile istorice au fost modificate cu ajutorul Photoshopului pentru ca publicul contemporan să le înțeleagă și să le asocieze cu momente din istorie.

Fotografiile care au stat la baza acestui proiect fac parte din colecția care a fost restaurată și digitalizată de Cezar Popescu pentru muzeul județean Ialomița. Acestea au fost realizate de Costică Acsinte, voluntar în război care a developat propriile fotografii și pe cele ale ale piloților și observatorilor aerieni români, francezi sau ale rușilor din grupurile 1 și 3 Aviație. Cele 327 de imagini au fost regăsite într-un album personal.

Printre cei fotografiați se numără și regele Ferdinand, regina Maria, prințul Carol, generalul Berthelot sau generalul Eremia Grigorescu, notează urbology.ro.

Proiectul va fi expus la Ballart International Foto Biennale, începând cu 22 august.
Vezi galeria foto AICI

Citeşte mai multe despre:   artist,   Australia