Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment "Statul paralel" îl elimină pe Dănuţ Andruşca: Un proiect de organigramă trece Ministerul Economiei în directa subordine a directorului de cabinet, fost şef în DGIPI

"Statul paralel" îl elimină pe Dănuţ Andruşca: Un proiect de organigramă trece Ministerul Economiei în directa subordine a directorului de cabinet, fost şef în DGIPI

Un articol de: B1.ro - 16 Noi 2018, 17:23
"Statul paralel" îl elimină pe Dănuţ Andruşca: Un proiect de organigramă trece Ministerul Economiei în directa subordine a directorului de cabinet, fost şef în DGIPI Eveniment

Dănuţ Andruşcă va rămâne fără activitate în fruntea Ministerului Economiei. Totul după ce organigrama instituţiei a fost modificată astfel încât cele mai importante structuri să treacă în subordinea directorului său de cabinet. Acesta este Dorin Ionuț Grosu, care, potrivit CV-ului oficial, este colonel în rezervă, specializarea servicii secrete.

Înainte de a ocupa această poziţiei, Grosu a ocupat mai multe funcţii de conducere în Ministerul de Interne,  acesta fiind adjunct Șef Diviziune - Direcția Generală de Informații și Protecție Internă. Acesta mai are o diplomă de licență obținută la Institutul Național de Informații - SRI, arată hotnews.ro.

Schimbarea aceasta este prevăzută  într-un proiect de Hotărâre de Guvern elaborat și pus în dezbatere publică de Ministerul Finanțelor.

Modificări ale organigramei în Ministerul Economiei au avut loc încă de la începutul lui 2017. Ultima modificare, valabilă din ianuarie 2018, arată că și acum ministrul este izolat, direcțiile fiind subordonate direct șefului de cabinet, însă acum va fi făcută în așa fel încât acesta să aibă control direct asupra serviciilor, birourilor și compartimentelor, fără a mai avea filtrul direcțiilor, arată Hotnews.

Acesta mutare a responsabilităţii către o persoană cu un istoric bogat în servicii vine să contrazică, din nou, mesajele lansate nonstop de PSD în spaţiul public privind lupta pe care o duce cu "statul paralel". Dacă acest mesaj a apărut mereu când PSD era criticat, în rest liderii coaliţiei s-au înconjurat mereu de oameni din acest "stat paralel".

"Statul paralel este format din oameni care sunt în conducerea unor instituții, unii în conducerea SRI, la SIE nu mai sunt. În conducerea SPP, în parchete, în instanțe, din alte servicii secrete din țară. Noi am câștigat câteva bătălii cu statul paralel", a arătat Liviu Dragnea.

Citeşte mai multe despre:   Danut Andrusca,   PSD