Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Profeţia lui Vâlcov. Cine a cumpărat acţiuni în ''joia roşie'' are acum un câştig de două cifre

Profeţia lui Vâlcov. Cine a cumpărat acţiuni în ''joia roşie'' are acum un câştig de două cifre

Un articol de: B1.ro - 08 Ian 2019, 14:17
Profeţia lui Vâlcov. Cine a cumpărat acţiuni în ''joia roşie'' are acum un câştig de două cifre Foto: Darius Vâlcov / Sursa: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Anunțul din decembrie al Ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, privind noile măsuri fiscale a creat o adevărată undă de șoc pe Bursa de Valori București. Au urmat două zile de căderi masive, timp în care Darius Vâlcov, strategul economic al PSD, a spus că e vorba doar de o reacție emoțională și că piața își va reveni repede.

Valoarea SNP (OMV Petrom), de exemplu, a căzut în doar două zile, ”miercurea neagră” și ”joia roșie”, cu circa 20%, compania fiind vizată de două dintre măsuri: taxa ANRE de 3% din cifra de afaceri şi plafonarea preţului de vânzare a gazelor. TLV (Banca Transilvania), vizată de “taxa pe lăcomie”, a pierdut în acelaşi timp peste 23%, amintește economica.net.

În mijlocul acestei panici, Darius Vâlcov declara că scăderile sunt trecătoare: ”Să vă aşteptaţi ca aceste căderi să fie recuperate în mai puţin de două-trei săptămâni. Probabil, o reacţie emoţională, probabil şi o presiune pe Guvern: Atenţie se prăbuşeşte bursa! Nu se prăbuşeşte. Acţiunile îşi vor reveni”.

Ulterior acestei declaraţii, preţul acţiunilor a început să crească. Încă nu au recuperat pierderile, SNP având încă o variaţie lunară de -13,4%, iar TLV una de -11,6%.

Însă, cine a cumpărat acţiuni la cele două societăţi luate ca exemplu, în “joia roşie”, pe 20 decembrie, azi are un câştig de două cifre, notează economica.net.

În minimele din 20 decembrie, o acţiune SNP costa circa 0,28 lei, iar acum e cu peste 11% mai scumpă. Câştigul ar fi şi mai mare în cazul unei investiţii în Banca Transilvania, titlul TLV costând la data amintită circa 1,8 lei, iar acum cu 17,5% mai mult.
 

Citeşte mai multe despre:   darius valcov,   BVB