Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment DATELE CONFIRMĂ: Românii, cei mai triști oameni din UE

DATELE CONFIRMĂ: Românii, cei mai triști oameni din UE

Un articol de: - 23 Apr 2018, 23:21
DATELE CONFIRMĂ: Românii, cei mai triști oameni din UE Eveniment

Românii par a fi cei mai triști cetățeni din Uniunea Europeană, problemele personale de sănătate, dar și inegalitatea și injustiția din societatea românească fiind resimțite de către populația României, relevă un sondaj Eurobarometru publicat, luni, de Comisia Europeană.

Sondajul realizat în decembrie 2017 arată că, dintre centățenii tuturor celor 28 de state ale Uniunii Europene, românii sunt în cel mai mic procent fericiți.

Referitor la afirmația „în general, mă consider o persoană fericită” doar 13% dintre respondenții din România au spus că sunt „puternic de acord”, cel mai mic procent din UE. 46% dintre români au răspuns că sunt ”de acord”, 11% au spus că nu sunt de acord, 2% au afirmat că sunt într-un „puternic dezacord”, iar 28%, „nici de acord nici în dezacord”.

La polul opus sunt irlandezii: 52% au spus că sunt „puternic de acord” cu afirmația că ei sunt fericiți, iar 45% au răspuns că sunt ”de acord” că sunt fericiți.

Românii nu se plâng prea mult de probleme personale. De exemplu, 13% dintre respondenții din România au spus că locuiesc într-un cartier în totalitate bogat, iar 69% și-au caracterizat cartierul drept ”mediu”. Astfel, percepția pozitivă a românilor pentru cartierele lor este imediat sub media UE, dar deasupra locuitorilor din țări bogate, ca Austria, Germania sau Spania, scrie hotnews.ro.

De asemenea, românii au o percepție a injustiției din societatea românească, însă aceasta nu este cea mai puternică din Uniunea Europeană. Referitor la afirmația „am încredere că justiția va răzbate mereu asupra injustiției la noi în țară”, respondenții români au spus așa: 4%, „în acord puternic”, 29% „de acord”, 28% „în dezacord”, iar 12% „în puternic dezacord”.

Românii nu prea cred că în prezent s-au egalizat șansele de reușită în viață, comparativ cu perioada comunistă. Întrebați ce cred despre afirmația că „în prezent șansele de a reuși în viață s-au mai egalizat comparativ cu situația din urmă cu 30 de ani”, doar 3% dintre respndenții din România au răspuns ”puternic de acord”, iar 29% au spus ”de acord”. În schimb, 28% s-au declarat în dezacord cu această afirmație, iar 13% au spus că sunt ”în puternic dezacord”. De asemenea, 25% dintre români nu cred că s-a schimbat ceva în privința șanselor de reușită în viață, în prezent, față de perioada comunistă.

Citeşte mai multe despre:   UE,   comisia europeana_1