Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment “Daţi-l de cruce, trântiţi-l de perete! Să se înveţe minte”: Îndemnul la violență al Înaltpreasfinţitul Ciprian, episcop al Buzăului şi Vrancei (VIDEO)

“Daţi-l de cruce, trântiţi-l de perete! Să se înveţe minte”: Îndemnul la violență al Înaltpreasfinţitul Ciprian, episcop al Buzăului şi Vrancei (VIDEO)

Un articol de: - 22 Iun 2016, 13:06
“Daţi-l de cruce, trântiţi-l de perete! Să se înveţe minte”: Îndemnul la violență al Înaltpreasfinţitul Ciprian, episcop al Buzăului şi Vrancei (VIDEO) Eveniment

Înaltpreasfinţitul Ciprian, episcop al Buzăului şi Vrancei, a fost înregistrat în timp ce îi sfătuia pe alţi preoţi să fie. violenţi. Acesta le cerea preoţilor să-i bată pe doi "colegi" cărora li se ridicase dreptul de practică şi care continuau să ţină slujbe.

“Daţi-l de cruce, trântiţi-l de perete! Ca să se înveţe minte escrocul, ticălosul, debilul! A mâncat pâine din sfatul Bisericii atâţia ani de zile şi acum vrea să inducă în eroare în continuare”.

Discuţia are loc între episcopul Buzăului şi preoţii pe care îi păstoreşte. Vizaţi sunt doi preoţi, Georgică Vatră şi Goleşteanu care au fost caterisiţi pentru că nu i-au respectat deciziile.A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

“Daţi-l de cruce, trântiţi-l de perete! Să se înveţe minte”: Îndemnul la violență al Înaltpreasfinţitul Ciprian, episcop al Buzăului şi Vrancei

“Trebuie să luaţi atitudine! Trântiţi-l de perete! Unde l-aţi trântit pe vatră, prin citimir. Trebuie să-l daţi cu capul de o bordură (...) Pe preotul Goleşteanu dacă îl vedeți, trântiți-l cu capul de pereți. Păi asta e vorbă de ierarh?", spune Neculai Goleștenau, peotul caterisit.

"Incitarea la violență a fost clară, <>", adaugă Goleșteanu.

Episcopia susţine că ierarhul nu a îndemnat la violenţă: "Chiriarhul Buzăului şi Vrancei nu i-a instigat pe preoţi la violenţă ci le-a atras atenţia şi le-a reproşat că nu sunt vigilenţi atunci când un impostor, adică un fals preot, încalcă proprietatea Bisericii, oficiind slujbe fără valoare şi exploatând buna credinţă a creştinilor".

Înregistrarea audio contrazice însă poziţia oficială a episcopiei.

“Când preoţii nu ascultă de episcop, ce mai putem aştepta din partea oamenilor? De curând am fost într-un pelerinaj în Grecia. Iau atitudine imediat, preoţii cu credincioşii zeloşi îi strâng de gât pe ăia. Se duc acolo, îi dau afară, îi bat, efectiv”

Citeşte mai multe despre:   preot,   violenta