Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment "Daţi-ne salariile pentru care am muncit!": Aproximativ o sută de angajaţi ai Fortus au protestat în faţa Catedralei Mitropolitane din Iaşi, în timpul Liturghiei de Sfânta Parascheva

"Daţi-ne salariile pentru care am muncit!": Aproximativ o sută de angajaţi ai Fortus au protestat în faţa Catedralei Mitropolitane din Iaşi, în timpul Liturghiei de Sfânta Parascheva

Un articol de: - 14 Oct 2015, 14:09
"Daţi-ne salariile pentru care am muncit!": Aproximativ o sută de angajaţi ai Fortus au protestat în faţa Catedralei Mitropolitane din Iaşi, în timpul Liturghiei de Sfânta Parascheva Foto: crestin-ortodox.ro Eveniment

Protest inedit în fața Catedralei Mitropolitane din Iași unde este oficiată miercuri Liturghiei de Sfânta Parascheva. Aproximativ o sută de angajaţi ai societăţii ieşene Fortus, care se află în insolvenţă, au protestat, cerând să primească salariile restante din ultimii trei ani, informează Mediafax.

Angajații Fortus au purtat pancarte pe care scrie "Nu vrem să cerşim, vrem să muncim", "Daţi-ne salariile pentru care am muncit" şi "Nu ne mai minţiţi".

Angajații, care susțin că în ultimele șase luni nu au primit niciun ban, au venit în fața catedrale, sperând că la slujbă va participa și premierul Victor Ponta și că vor putea, astfel să discute cu acesta.

"Ne rugăm la Sfânta, să ne vadă şi pe noi. Am crezut că vine Ponta ca să-i spunem despre problemele noastre, dar vedem că nu a mai ajuns, noi sperăm ca măcar parlamentarii de Iaşi, care sunt acolo pe scenă, să ne vadă şi să facă ceva pentru noi. Mai mulţi oameni care au lucrat la Fortus s-au sinucis din cauza problemelor cu banii, noi avem datorii foarte mari, nu ne mai descurcăm. Să vină prefectul aici, că vedem că stă ascuns", a declarat unul dintre protestatari.

Deși nu s-au manifestat zgomotos, protestatarii au fost flancați de un grup de jandarmi.

Câteva mii de persoane participă, miercuri, la Sfânta Liturghie de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, oficiată cu prilejul hramului Sfintei Cuvioase Parascheva de un sobor de preoţi din ţară şi străinătate, condus de IPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

La slujbă asistă Gigi Becali. De asemenea, pe scena unde are loc ceremonia religioasă au urcat zeci de oficialităţi locale, parlamentari, şefi de instituţii, printre care primarul suspendat al Iaşiului, Gheorghe Nichita, și preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Iaşi Cristian Adomniţei.

Citeşte mai multe despre:   protest,   angajati,   Stiri Iasi