Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Datoriile Realitatea TV au ajuns, la finalul lui 2018, la 127 de milioane de lei: Instanța a confirmat planul de reorganizare al societății

Datoriile Realitatea TV au ajuns, la finalul lui 2018, la 127 de milioane de lei: Instanța a confirmat planul de reorganizare al societății

Un articol de: B1.ro - 18 Feb 2019, 18:58
Foto: realitatea TV Eveniment

Realitatea TV a încheiat anul 2018 cu datorii de 127 de milioane de lei la stat, potrivit datelor ANAF, citate de supervizor.ro.

Fiscul a publicat recent obligaţiile restante ale persoanelor juridice la 31 decembrie 2018, iar conform datelor anunțate, situaţia restanţelor debitoarei Realitatea Media SA este următoarea: 

Bugetul de stat = 51.739.550 lei
Bugetul asigurărilor sociale de stat = 53.188.661 lei
Bugetul asigurărilor pentru şomaj = 2.075.090 lei
Bugetul asigurărilor de sănătate = 19.995.557 lei

Cu alte cuvinte, Realitatea Media SA avea la sfârșitul lui 2018 datorii la stat de 126.998.858 lei.

Realitatea Media SA Bucureşti, deţinătoarea licenţelor audiovizuale pentru Realitatea TV şi Realitatea FM, a intrat în insolvenţă în septembrie 2011, la propria cerere. 

În momentul deschiderii procedurii de insolvență, datoriile societăţii erau de puţin peste 36 milioane lei.

Astfel în cei aproape șapte ani și jumătate, de la începutul procedurii și până la sfârșitul lui 2018, datoriile Realitatea au crescut de 3,5 ori sau cu 90.952.255 lei, mai arată sursa citată. 

În 2018, ANAF a cerut de două ori trecerea Realitatea Media la faliment, solicitările fiind respinse de două ori de către instanță. 

De asemenea, pe 19 decembrie 2018, Tribunalul Bucureşti, prin judecător sindic Mariana Moncea a confirmat planul de reorganizare al debitoarei Realitatea Media SA.

Acţionarii majoritari ai societăţii Realitatea Media SA sunt Cozmin Guşă şi Măricel Păcuraru. Guşă a declarat că el şi Păcuraru sunt acţionarii majoritari, cu 80%, ai Realitatea Media SA, printr-un offshore din Cipru, precizând că, la momentul respectiv, exista un proces în derulare în respectiva ţară pentru ca justiţia să le recunoască oficial această calitate.

Maricel Păcuraru, patronul postului Realitatea TV, a fost condamnat, în 2014, de Curtea de Apel Bucureşti, la patru ani de închisoare în dosarul privind poliţele de asigurare pentru angajaţii Poştei Române, în care a fost calculat un prejudiciu de aproximativ 18 milioane de lei.  

Păcuraru a fost pus în libertate în 2017 de o instanţă din Brăila, după ce a efectuat 815 zile din pedeapsa totală de 1.460 de zile.

Scandalul insolvenței televiziunii Realitatea TV a fost ținut mulți ani sub preș. În 2015, ANAF a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii în legătură cu presupuse ilegalități și nereguli în dosarul de insolvență al Realitatea Media. Reprezentanții Fiscului susțineau atunci că televiziunea "este lăsată să-și continue activitatea, acumuland datorii noi (...)", iar șansele creditorilor de a-și recupera măcar parțial creanțele "sunt deja compromise". Cu toate acestea, Inspecția Judiciară a apreciat la acea vreme că "nu au fost constatate indicii" referitoare la abateri disciplinare sau deontologice în cazul judecătoarei Mariana Moncea, care a judecat cazul.
 

Citeşte mai multe despre:   Realitatea tv,   Cozmin Gusa
 
 
 
Loading...