Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment De ce ai nevoie pentru a transforma o casă la roșu într-o locuință de vis

De ce ai nevoie pentru a transforma o casă la roșu într-o locuință de vis

Un articol de: - 07 Mar 2018, 16:28
De ce ai nevoie pentru a transforma o casă la roșu într-o locuință de vis Sursă: pixabay.com Eveniment

Casele la roșu, alături de casele la gri, la alb și de cele la cheie se numără printre opțiunile pe care le ai atunci când îți dorești să achiziționezi o locuință gata construită. Dintre aceste patru tipuri de construcții, cele mai avantajoase par să fie primele menționate, în primul rând pentru că au prețurile cele mai scăzute. Un alt beneficiu major de care te bucuri când faci o astfel de achiziție constă în faptul că pot fi personalizate după preferințele tale.

Dacă te gândești să cumperi o casă la roșu, îți spunem în acest articol de ce ai nevoie pentru a o transforma într-o locuință de vis.

Ce înseamnă “casă la roșu”

            O casă la roșu este, de fapt, o construcție nefinisată. Concret, atunci când cumperi o astfel de casă plătești pentru turnarea fundației, zidirea pereților și a planșeelor, dar și pentru crearea serpantei (adică a structurii acoperișului). În cazuri excepționale, mai precis, în situația în care îți dorești și montarea învelitorii acoperișului, poți agrea acest lucru cu firma care se ocupă de executarea lucrărilor.

            Așadar, o casă la roșu nu include în prețul ei tencuielile exterioare, nici pe cele interioare și nici instalațiile de utilități, sau montarea de geamuri termopane etc. Este astfel, simplu de dedus de unde vine denumirea acestui tip de construcții (inspirată din cromatica tencuielii). Pentru a-ți face o idee cu privire la prețurile diverselor tipuri de case, vizualizează ofertele de case aflate la vânzare în Domnești.

Ce costuri implică transformarea unei case la roșu

            Costurile de achiziție ale unei case la roșu sunt, de regulă, cu aproximativ 40% mai reduse decât cele ale unei case la cheie. Și totuși, în comparație cu casele la gri, acestea pot fi ceva mai scumpe în anumite cazuri, datorită modului în care se realizează manopera, dar prețurile fluctuează, desigur, în funcție de mai mulți factori, printre care și zona în care sunt amplasate construcțiile.

Pe de altă parte, pentru a transforma o casă la roșu într-un spațiu locuibil și confortabil va fi nevoie, însă, de un buget considerabil, mai ales dacă ai preferințe speciale pentru finisajele și accesoriile scumpe, executate la comandă. Poți realiza economii importante dacă optezi pentru gresie și faianță la prețuri nu foarte siropoase, pentru ferestre și uși din materiale accesibile, fără să neglijezi calitatea acestora.

Un buget destul de mare va fi totuși alocat pentru realizarea instalațiilor de utilități, pentru că echipamentele necesare necesită, de regulă, investiții importante. Minimizează cheltuielile alegând centrale termice Ariston la pret accesibil.

Printre lucrurile pe care trebuie să le ai în vedere dacă alegi o casă la roșu se numără și faptul că ar putea să dureze ceva timp până să te poți muta în ea. Tocmai din cauza faptului că aceasta vine fără să niciun fel de finisaje, lucrările de finalizare a construcției pot fi întârziate din diverse motive.

În concluzie, înainte de a deveni proprietarul unei case la cheie, pune în balanță plusurile și minusurile acestei alegeri.