Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment De ce DIABETICII sunt mai expuşi riscului la COVID-19. Ce trebuie să facă bolnavii pentru a se proteja (VIDEO)

De ce DIABETICII sunt mai expuşi riscului la COVID-19. Ce trebuie să facă bolnavii pentru a se proteja (VIDEO)

Un articol de: George Lupu - 31 Mar 2020, 14:58
De ce DIABETICII sunt mai expuşi riscului la COVID-19. Ce trebuie să facă bolnavii pentru a se proteja (VIDEO) Eveniment

Îngrijorare suplimentară în rândul bolnavilor de diabet din România. Pânâ marţi, o treime din cele 69 de victimele ale coronavirusului s-au dovedit a suferi şi de diabet. Legătura dintre boala asociată hipoglicemiei şi pandemie nu este încă dovedită, datele fiind insuficiente. Sigur este că bolnavii trebuie să îşi  ia măsuri suplimentare de protecţie şi să facă orice pentru a-şi spori imunitatea..

Potrivit Asociaţiei Americane de Diabetologie, persoanele care suferă de diabet pot experimenta simptome mai severe ale COVID-19, dar şi complicaţii suplimentare.

Dacă diabetul este bine gestionat riscul de a avea complicaţii severe în cazul infectării cu coronavirus este redus.

Sunt expuse unui grad mai mare de pericol diabeticii care au dezvoltat probleme cardiace.

 “Diabetul zaharat de tip II scade durata de viață, ia ani buni din viața omului, iar în momentul în care se infectează și cu COVID-19, pacientul are resurse limitate în lupta cu noul virus”, susţine medicul Cătălin Nica, specialist în diabet, nutriție și boli metabolice, citat de Libertatea.

Pacienții care depind de tratamentul cu insulină trebuie să se asigure că au acasă suficientă insulină și teste pentru monitorizarea glicemiei. Este de dorit să evite deplasările chiar dacă sunt cu scop medical.
 

Sfaturi utile pentru diabetici

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă următoarele sfaturi pentru a vă gestiona sănătatea în mod proactiv şi pentru a evita orice ameninţări ale sistemului respirator:

  • Spala frecvent mainile folosind solutii pe baza de alcool sau sapun si apa;
  • Cand tusesti si stranuti, acopera gura si nasul cu cotul sau tesutul flexat – arunca tesutul imediat si spala mainile;
  • Evita contactul strans cu oricine are febra si tuse;
  • Daca ai febra, tuse si dificultati de respiratie, solicita asistenta medicala din timp si impartaseste istoricul tau de calatorii cu medicul de familie;
  • Cand vizitezi pietele din zonele care se confrunta in prezent cu cazuri de coronavirus, evita contactul direct cu oamenii si suprafetele care au intrat in contact cu oamenii;
  • Trebuie evitat consumul de produse de origine bruta sau crude. Carnea cruda, laptele sau organele de origine animala trebuie manipulate cu grija, pentru a evita contaminarea incrucisata cu alimente negatite, conform bunelor practici de siguranta a alimentelor.

De ce DIABETICII sunt mai expuşi riscului la COVID-19. Ce trebuie să facă bolnavii pentru a se proteja