Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment De ce este nevoie de mai mulți medici ca să îți tratezi dantura

De ce este nevoie de mai mulți medici ca să îți tratezi dantura

Un articol de: - 21 Apr 2021, 17:16
De ce este nevoie de mai mulți medici ca să îți tratezi dantura Eveniment

Cu toții visăm la un zâmbet care să ne facă să ne simțim bine ori de câte ori mergem într-un mediu plăcut. Mai mult decât atât, acesta îți redă stima de sine și te face să ai mai multă încredere în propria persoană.

Sănătatea danturii tale depinde foarte mult de alegerea unei echipe stomatologice potrivite. În ziua de azi, pentru lucrări complexe, în special, ai nevoie de diverși medici specializați în diverse ramuri ale stomatologiei. Și asta pentru a avea garanția că lucrarea pe care o vei face va fi de calitate și va rezista în timp, ajutându-te să ai un zâmbet perfect.

  1. Echipa multidisciplinară, esențială în stomatologia modernă

Domeniul stomatologic a evoluat atât de mult încât medicii dentiști generaliști nu le mai pot face pe toate. Dacă înainte un singur medic dentist realiza extracții dentare, plombe și alte tipuri de tratamente orale într-un singur cabinet stomatologic, acum fiecare medic a ales să se specializeze într-o anumită ramură a stomatologiei și să lucreze într-o clinică modernă, alături de o întreagă echipă multidisciplinară. Lucrul și colaborarea în echipă te ajută să beneficiezi de un plan de tratament ce-ți oferă la final un rezultat foarte bun, potrivit cliniciledrleahu.ro. Spre exemplu atunci când ai de realizat un implant dentar. În cazul în care pe lângă inserarea acestuia, mai există și alte probleme dentare, cum ar fi extracțiile dentare sau scoaterea nervului este esențial vei fi îndrumat să mergi la tratament la un medic specialist chirurg și la un medic endodont, iar mai apoi la medicul implantolog.

De asemenea, într-o clinică stomatologică apelezi atât la medici care se ocupă cu stomatologia generală, cât și la medici specializați într-o anumită ramură, cum ar fi: medici implantologi, medici chirurgi, medici endodonți, medici proteticieni, medici parondontologi, medici pedodonți și medici ortodonți. Care lucrează în echipă pentru a duce la final un tratament complet. Pentru a înțelege mai bine despre ce este vorba, îți descriem mai jos câteva specializări:

  • Implantologia: reprezintă ramura stomatologică, care se ocupă cu înlocuirea dinților lipsă. Cu ajutorul implanturilor dentare, aceasta îți redă o dantură sănătoasă și un zâmbet frumos într-o singură zi.
  • Endodonția: se ocupă cu realizarea tratamentelor de canal, mai exact atunci când dinții tăi sunt foarte afectați de cariile dentare, un medic specialist endodont te ajută să-ți refaci dintele natural în cele mai sigure condiții.
  • Protetica dentară: este ramura stomatologică, care îți redă funcționalitatea și estetica dinților cu ajutorul coroanelor și fațetelor realizate într-o oră.
  • Parodontologia: se ocupă cu tratarea dinților afectați de diferite afecțiuni gingivale.
  • Pedodonția: este o specialitate a medicinei dentare, care îi ajută pe copii să-și trateze dinții încă de mici.
  • Ortodonția: reprezintă o ramură a stomatologiei, care îți redă o dantură perfectă cu dinți drepți și frumos aliniați, prin purtarea unui aparat dentar.

Așadar, alegerea potrivită a medicului dentist constă în alegerea unei clinici stomatologice moderne și cu o echipă de medici profesioniști, care te ajută să obții cheia către un zâmbet sănătos și frumos.

  1. Cum îți alegi echipa de medici

De cele mai multe ori, alegem să mergem la o echipă de medici atunci când ne este recomandat de familie, prieteni sau chiar de cunoștințe. Însă, putem afla foarte multe informații și accesând anumite rețele de socializare, potrivit Asociației Medicilor Dentiști din SUA. De exemplu, poți accesa pagina de Facebook a clinicii, unde vei găsi tot ceea ce vrei să știi despre echipamentele folosite, lucrările realizate de fiecare medic în parte, articole și interviuri realizate de aceștia. Totodată, vei afla părerile pacienților ce au ales clinica respectivă și de altfel și recenzii despre cum s-au simțit sau ce le-a plăcut cel mai mult.

Cu toate acestea, este important să știm faptul că fiecare persoană este diferită. În cazul în care un pacient a fost nemulțumit, asta nu înseamnă că medicul respectiv nu este profesionist. De aceea, este bine să alegi o clinică stomatologică, să ceri o a doua opinie și să descoperi singur dacă medicul respectiv este unul potrivit. În plus, formarea unei relații de prietenie cu acesta este esențială în desfășurarea întregului plan de tratament.

  1. Cât de mult contează echipamentele și materialele performante

O întreagă echipă multidisciplinară lucrează întotdeauna cu o aparatură modernă și cu cele mai bune materiale de pe piața stomatologică. Cu ajutorul acestora îți oferă tratamente de scurtă durată și un rezultat deosebit. Mai mult, materialele care sunt de calitate te ajută să nu întâmpini probleme întreaga viață.

De asemenea, realizarea unei radiografii panoramice este foarte importantă atunci când alegi o clinică stomatologică. Acestea realizându-se în aceeași incintă, iar de fiecare dată medicii pot verifica modul în care s-a rezolvat tratamentul respectiv. De exemplu, tratarea dintelui pe canal. Un medic specialist endodont are nevoie de o radiografie imediat după finalizarea tratamentului, deoarece verifică dacă a fost efectuat în mod corect.S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!

Așadar, atunci când ai de făcut o lucrare trebuie să iei în calcul beneficiile pe care ți le poate aduce lucrul cu o echipă de medicii, pentru a te asigura că te vei bucura de o dantură sănătoasă și un zâmbet perfect.

Citeşte mai multe despre:   stomatologie