Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment De la 1 august intră în vigoare pensiile speciale. Veniturile aleșilor vor crește în funcție de numărul de mandate (VIDEO)

De la 1 august intră în vigoare pensiile speciale. Veniturile aleșilor vor crește în funcție de numărul de mandate (VIDEO)

Un articol de: - 31 Iul 2016, 16:36
De la 1 august intră în vigoare pensiile speciale. Veniturile aleșilor vor crește în funcție de numărul de mandate (VIDEO) Eveniment

Peste 600 de foşti parlamentari se vor bucura începând de mâine de pensii speciale. Veniturile aleşilor care au avut un singur mandat se vor rotunji cu aproximativ 1.500 de lei. Iar cei cu peste 12 ani vechime în Senat sau Camera Deputaţilor vor câştiga cu aproape 5.000 de lei în plus faţă de pensia calculată în funcţie de contribuţia socială.

20 de milioane de lei a alocat Guvernul pentru plata indemnizaţiilor speciale pe anul 2016. Cu aceşti bani vor fi răsplătiţi, începând cu 1 august, 443 de foşti deputaţi şi aproximativ 150 de foşti senatori.

Pensiile speciale vor fi calculate în funcţie de numărul de mandate încheiate, însă nu mai mult de trei.

De asemenea, pentru a beneficia de această indemnizaţie, parlamentarii trebuie să fi avut cel puţin un mandat complet.

Astfel, un deputat sau senator cu doar patru ani în Parlament va câştiga aproximativ 1.500 de lei în plus faţă de pensia calculată în funcţie de vechime şi contribuţia socială.

Odată cu numărul de mandate, creşte şi suma. Un ales cu vechime de 12 ani va primi o indemnizaţie în valoare de aproximativ 5.000 de lei.

Parlamentarii condamnaţi definitiv pentru comiterea, în calitate de deputat sau senator, a unei infracţiuni de corupţie nu vor beneficia de indemnizaţii speciale.

De la 1 august intră în vigoare pensiile speciale. Veniturile aleșilor vor crește în funcție de numărul de mandate

Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

 

 

Citeşte mai multe despre:   pensii speciale,   Parlamentul Romaniei,   venituri