Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment De necrezut: Sute de angajați din Gorj primesc spor pentru condiții ”vătămătoare” de muncă pentru că folosesc calculatorul, imprimanta şi telefonul mobil (VIDEO)

De necrezut: Sute de angajați din Gorj primesc spor pentru condiții ”vătămătoare” de muncă pentru că folosesc calculatorul, imprimanta şi telefonul mobil (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 12 Mai 2017, 13:44
Eveniment

Aproape 300 de angajaţi din şcolile din Gorj primesc un spor de până la 15% din salariu pentru condiţii "vătămătoare" de muncă. Mai precis, pentru că folosesc calculatorul, imprimanta şi telefonul mobil. Sporul este de 15% din salariu. Cu toate că Ministerul Educației a atenționat de mai multe ori că sporurile respective sunt nelegale, directorii continuă să şi le plătească, informează B1 TV. 

Îmbolnăviţi de calculatoare. Aşa se consideră sute de directori, secretari şi contabili ai şcolilor din judeţul Gorj care încasează, de ani buni, "spor de vătămare" pentru că folosesc un calculator. Sporul, pentru care nu există bază legală, potrivit ministerului Educației, ajunge şi la 15% din salariu. Din cele aproape o mie de unităţi de învăţământ din judeţul Gorj, în jur de 300 încă mai plătesc salariaţilor aceste sporuri.

Sporul pentru condiţii vătămătoare se acordă după ce anual o comisie de la Direcţia de Sănătate Publică vine să verifice fiecare birou pentru a vedea dacă există calculatoare, xerox-uri, imprimante sau altă aparatură care emite radiaţii.

De necrezut: Sute de angajați din Gorj primesc spor pentru consiții ”vătămătoare” de muncă pentru că folosesc calculatorul, imprimanta şi telefonul mobil

Dacă întâmpinaţi probleme pe Google Chrome cu vizionarea materialelor VIDEO, daţi CLICK pe linkul acesta şi vedeţi ce paşi trebuie să urmaţi pentru a remedia problema!

”Nu eliberăm noi avizele. Eliberăm buletin de analiză, de expertiză, care arată exact condițiile de la locul de muncă. Iar după aceea, pe baza buletinului, dumnealor le înaintează ordonatorului de credite sau directorului, pentru a aproba sau nu aceste sporuri. Noi suntem obligați să facem aceste determinări la locul de muncă. Sunt cazuri în care determinările se fac și când se constată că sunt anumite afecțiuni , anumite probleme care pot să afecteze starea de sănătate. Noi spunem exact ce găsim la fața locului. Ei și le folosesc, și le interpretează”, a declarat Elena Pițian, purtător de cuvânt al DSP Gorj

Unele sume corespunzătoare sporului acordat pentru condiţii vătămătoare de muncă ajung până la 600 de lei în cazul unor contabili sau directori, altele sunt mai mici, potrivit Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

Sute de persoane din judeţul Gorj care lucrează în sistem nu au avut curajul să ceară acești bani, deoarece Ministerul Educației s-a opus categoric plății acestui spor. Şi asta pentru că nu există regulamente care să stabilească timpul petrecut efectiv în faţa calculatorului şi foarte clar condiţiile în care se poate acorda acest spor. 

Citeşte mai multe despre:   angajati,   Gorj
 
Loading...