Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Decanul Facultății de Drept din București și-a dat demisia, după ce s-a decis ca plagiatul lui Ponta să nu fie analizat

Decanul Facultății de Drept din București și-a dat demisia, după ce s-a decis ca plagiatul lui Ponta să nu fie analizat

Un articol de: - 28 Iun 2012, 12:26
Decanul Facultății de Drept din București și-a dat demisia, după ce s-a decis ca plagiatul lui Ponta să nu fie analizat Foto: drept.unibuc.ro Eveniment

Flavius Baias, decanul Facultății de Drept din carul Universității din București, și-a depus, joi, demisia. Acesta a confirmat informaţia, pentru Agerpres, adăugând că nu vrea să comenteze motivele. Informaţia a fost anunţată iniţial de HotNews, care cita surse din sistem.

Decizia lui Flavius Baias vine la doar o zi după ce Consiliul Facultății de Drept a decis, în cadrul unei ședințe, să nu analizeze acuzațiile de plagiat aduse lui Victor Ponta.

Flavius Baias a declarat, cu o zi în urmă, că în condițiile legislative actuale Facultatea de Drept „nu are competența legală să verifice dacă acuzațiile de plagiat la adresa primului-ministru Victor Ponta sunt adevărate sau nu.”

„În cadrul Consiliului Facultății de Drept au fost decise următoarele: în principiu condamnă orice manifestare de plagiat, indiferent de cine ar fi săvârșit-o și în ce domeniu ar fi săvârșit-o, dar constată că în condițiile legislative actuale nu are competența legală să verifice dacă acuzațiile de plagiat la adresa primului-ministru Victor Ponta sunt adevărate sau nu,” a spus Baias miercuri, pentru HotNews.

Informaţia privind verificarea presupusului plagiat al lui Victor Ponta apare şi într-un comunicat emis de Facultatea de Drept, în care se precizează că procesul de aplicare a legii nu poate fi dublat de alte entităţi statale.

"Există reglementari care obligă organele statului abilitate prin lege să cerceteze cu atenție și profesionalism, pe baza de probe, orice acuzație de plagiat și, dacă este cazul, să aplice fără ezitare sancțiunile prevăzute de acele reglementari față de persoanele care se fac vinovate de comiterea ori favorizarea nerespectării bunei conduite în cercetarea științifica. Consiliul Facultății de Drept a Universității din București constată că niciuna dintre reglementările în vigoare nu conferă acestei facultăți vreo atribuție care să îi permită să inițieze ori să procedeze la cercetarea unor acuzații referitoare la plagiat. Organele abilitate ale statului trebuie să își îndeplinească îndatoririle și, deoarece România este stat de drept [art. 1 alin. (3) din Constituție], procesul de aplicare a legii nu poate fi dublat de către alte entități statale.", se arată în comunicatul Facultăţii de Drept.

Citeşte AICI comunicatul integral emis de Facultatea de Drept

Conducerea Universității din București a decis vineri să se implice în acest scandal de plagiat, cerând Facultății de Drept un punct de vedere asupra cazului. La acel moment, se preciza într-un comunicat al Universității că se va discuta în cadrul Consiliului Facultății de Drept constituirea unei comisii formate, de prefeință din experți internationali, afiliați unor universități străine.

Citeşte mai multe despre:   demisie,   surse,   plagiat,   doctorat,   Victor Ponta