Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Decanul Facultăţii de Medicină Generală din cadrul UMF Iaşi, pus sub control judiciar pentru luare de mită

Decanul Facultăţii de Medicină Generală din cadrul UMF Iaşi, pus sub control judiciar pentru luare de mită

Un articol de: - 24 Noi 2014, 13:26
Decanul Facultăţii de Medicină Generală din cadrul UMF Iaşi, pus sub control judiciar pentru luare de mită Eveniment

Decanul Facultăţii de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicina şi Farmacie ”Gr. T. Popa” Iași, un marocan şi un palestinian cu dublă cetăţenie au fost puşi sub control judiciar, fiind acuzaţi de luare şi respectiv, dare de mită.

Procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar, pe toată durata urmăririi penale, în cazul decanului Facultății de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicina şi Farmacie ”Gr. T. Popa” Iași, Doina Azoicăi, pentru luare de mită, al cetăţeanului marocan Haizoun El Houssine, acuzat de dare de mită, şi al lui Agha Romeen, cu dublă cetățenie, palestiniană şi română, domiciliat în România, acuzat de complicitate la dare de mită, informează comunicatul Direcției Naționale Anticorupție.

Potrivit procurorilor, în 22 noiembrie 2014, prin intermediul lui Agha Romeen și al altor persoane, Doina Azoicai a primit de la Haizaoun El Houssine o tavă placată cu argint, potrivit inscripției existente pe aceasta, și un ceainic, posibil tot din argint, drept răsplată pentru faptul că, anterior, acceptase, în exercitarea atribuțiilor ce îi reveneau, în calitate de decan al Facultății de Medicină Generală Iași, înscrierea, în cadrul acestei instituții, a fiului tului Haizoun El Houssine.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Doina Azoicăi are interdiciţie de a efectua vreo activitate de exercitare a funcției de decan al Facultății de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Iaşi.

Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitățile procesuale și acuzațiile şi li s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Citeşte mai multe despre:   dare de mita,   DNA