Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Decizia momentului: Fostul șef al Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei, Radu Gavriș, a fost mutat în Harghita

Decizia momentului: Fostul șef al Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei, Radu Gavriș, a fost mutat în Harghita

Un articol de: Catinca Giosanu - 01 Sep 2020, 20:42
Decizia momentului: Fostul șef al Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei, Radu Gavriș, a fost mutat în Harghita Sursa Foto: www.infoziare.ro Eveniment

Tensiune la cote maxime în Poliția Română! Șeful demisionar al Poliției Române, Liviu Vasilescu, face cărțile înainte de a părăsi funcția. Oficialul l-a mutat pe fostul șef al Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei, cunoscutul comisar Radu Gavriș, la Inspectoratul Județean de Poliție Harghita pentru o perioadă de șase luni.

 

 

Reglări de conturi în Poliția Română, după demisia lui Liviu Vasilescu

 

 

„Cu data de 1 septembrie 2020, prin dispoziția inspectorului general al Poliției Române, comisarul-șef de poliție Viorel Mihăiță, director al Unității Centrale de Analiză a Informațiilor, a fost numit, la cerere, să îndeplinească atribuțiile funcției de director al Direcției Cazier Judiciar, Statistică și Evidențe Operative.

Cu aceeași dată, prin dispoziția inspectorului general al Poliției Române, comisarul-șef de poliție Gavriș Radu Emilian, prim-adjunct al directorului general al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, a fost detașat să îndeplinească atribuțiile funcției de adjunct al inspectorului șef al Inspectoratului de Poliție Județean Harghita, pe o perioadă de 6 luni. Atribuțiile sale în cadrul unității teritoriale vor fi pe linie de investigații criminale”, se arată într-un comunicat transmis de reprezentanții Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Radu Gavriș este adjunct al șefului Poliției Capitalei din august 2018, iar până atunci a condus Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei.

Comisarul șef Gavriș este cel căruia la începutul anului 2018 Carmen Dan, fost ministru de Interne, îi ceruse „să facă un pas în spate”, invocând prescrierea unui dosar în care suspect principal era Eugen Stan, polițistul de la Rutieră acuzat de pedofilie.Gata, e oficial! Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea

Tot atunci, Radu Gavriş criticase modificarea Codului Penal, spunând că va duce la situaţii revoltătoare: un suspect de pedofilie să fie prezent la audierea victimei ori ca violatori şi criminali să nu fie pedepsiţi, pentru că imaginile filmate de camerele de supraveghere nu pot fi folosite de anchetatori.

 

 

Liviu Vasilescu a demisionat de la șefia Poliției Române

 

 

Chestorul Liviu Vasilescu, șeful IGPR, a anunțat că, începând de astăzi, se retrage din funcția de inspector general al Poliției Române, după scandalul înmormântării cunoscutului interlopul, Emi Pian. 

”Atât ca ofiţer de execuţie cât şi ca manager mi-am făcut datoria cu onoare şi bună credinţă, integritate profesională fiind principul care m-a ghidat în întreaga carieră. În ultimul timp am constatat un atac mediatic concentrat asupra Ministerului Afacerilor Interne și Poliției Române într-o perioadă în care țara are nevoie de liniște și conjugarea tuturor eforturilor pentru protejarea cetățenilor. În permanență mi-am asumat responsabilitatea deciziilor.

Vă rog să-mi permiteți ca de astăzi să mă retrag din funcția de inspector general al Poliției Române, să rămân ofițer de poliție și să îndeplinesc sarcinile ce-mi vor fi încredințate”, a anunțat Liviu Vasilescu în cadrul unei conferințe de presă la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Citeşte mai multe despre:   Radu Gavris,   Politia romana