Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Decizie de ultimă oră a ICCJ, cu privire la Cornel Onilă, fostul episcop BOR acuzat de pedofilie și viol

Decizie de ultimă oră a ICCJ, cu privire la Cornel Onilă, fostul episcop BOR acuzat de pedofilie și viol

Un articol de: Andrei Vlad - 05 Iun 2020, 19:04
Decizie de ultimă oră a ICCJ, cu privire la Cornel Onilă, fostul episcop BOR acuzat de pedofilie și viol Eveniment

Cornel Onilă, fost episcop de Huși, cercetat pentru viol și pedofilie în formă continuată, a fost eliberat din arestul preventiv. Decizia aparține Curții de Casație și Justiție, în ziua de vineri, 5 iunie.

Instanța nu a dispus altă măsură preventivă și a mai decis plasarea sub control judiciar a lui Sebastian Jitaru, fost călugăr, cercetat în același dosar pentru viol, pedofilie și șantaj. 

„Admite contestațiile formulate de inculpații Jitaru Sebastian Cristi și Onilă Cornel împotriva încheierii nr.1/DLF din data de 22 mai 2020 a Curții de Apel Iași, Secția Penală și pentru Cauze cu Minori - Drepturi și Libertăți, pronunțată în dosarul nr.215/45/2020", este decizia celor de la ICCJ


Faptele bolnave ale lui Cornel Onilă, stocate pe CD-uri și stick-uri 
 

Faptele groaznice ale lui Onilă au fost stocate pe 33 de CD-uri, DVD-uri, stick-uri de memorie, telefoane, carduri SD și micro-SD, două laptopuri, o cameră video și o cameră ascunsă într-un ceas de mână. Durata foarte lungă a anchetei se explică prin faptul că una dintre victime a ieșit foarte târziu pentru a oferi declarații, informează bzi.ro. 

Fostul episcop al Hușilor (Vaslui) a fost arestat preventiv în luna mai, în urma unei decizii a Curții de Apel Iași. Atât Corneliu Onilă, cât și Sebastian Jitaru au contestat arestarea preventivă. 


Cum a început scandalul de la BOR

 

Cornel Onilă, fostul episcop BOR și Sebastian Jitaru, fost arhimandrit al Catedralei Episcopale din Huși, sunt acuzați de multiple fapte de viol și abuz sexual asupra unor minori, elevi la seminarul teologic „Ioan Gură de Aur” din Vaslui.  

Imoralitatea a fost la ea acasă, în rândul reprezentanților BOR. Sebastian Jitaru cunoștea agresiunile sexuale ale lui Cornel Onilă. Avea înregistrări cu fostul episcop, pe care-l șantaja, în vederea obținerii unei funcții de episcop la Huși, în Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.


Poziția oficială a BOR

 Au descoperit un aeroport părăsit în urmă cu 50 de ani. Au controlat toată zona şi au rămas uluiţi de ce au mai găsit

Biserica Ortodoxă Română a oferit o poziție oficială, după ce Cornel Onilă a fost reținut de procurori. 

„Biserica, prin Sfântul Sinod, a tranșat cazul fostului episcop de Huși în iulie 2017, conform datelor existente atunci, retrăgându-i toate atribuțiile și funcția de episcop. Cazul său a fost preluat de autoritățile judiciare care au continuat o lungă și complexă anchetă.

În noul context al reținerii la care s-a procedat astăzi, așteptăm derularea finală a procesului. La sfârșitul acestuia, după epuizarea tuturor acțiunilor judecătorești și pronunțarea finală a instanței, în cazul în care aceasta va hotărî condamnarea penală definitivă, Sfântul Sinod va putea lua la rândul său decizia irevocabilă a caterisirii", este poziția oficială a Bisericii Ortodoxe Române. 

Citeşte mai multe despre:   BOR,   Cornel Onila,   viol,   pedofilie,   justitie,   ICCJ,   arest preventiv