Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Liber la angajări în JUSTIȚIE! SUTE de procurori și de judecători vor intra ÎN SISTEM

Liber la angajări în JUSTIȚIE! SUTE de procurori și de judecători vor intra ÎN SISTEM

Un articol de: - 16 Mar 2018, 17:26
Liber la angajări în JUSTIȚIE!  SUTE de procurori și de judecători vor intra ÎN SISTEM Eveniment

Guvernul a aprobat, joi, un memorandum privind angajarea a 100 de judecători şi a 60 de procurori la nivelul judecătoriilor şi 60 de procurori la nivelul parchetelor de pe lângă judecătorii, a declarat Nelu Barbu, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

"Erau date prevăzute şi în programul de guvernare. În ceea ce priveşte impactul bugetar, dacă vreţi, este acoperit de bugetul Ministerului Justiţiei şi sunt aşteptate primele efecte în a doua jumătate a anului pentru că durează până se ocupă aceste posturi", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Într-un comunicat de presă al Ministerului Justiţiei se arată că în şedinţa de Guvern de joi a fost aprobat memorandumul cu tema: Aprobarea organizării concursului de admitere în magistratură, în condiţiile prevăzute de art. 33 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru ocuparea unui număr de 100 de posturi de judecător de la nivelul judecătoriilor şi 60 de posturi de procuror din cadrul parchetelor de pe lângă judecătorii.

Sursa citată menţionează că la nivelul instanţelor judecătoreşti sunt vacante 494 posturi de judecători, ceea ce reprezintă aproximativ 10% din numărul total de posturi de judecător.

Citeşte mai multe despre:   Guvernul Romaniei,   judecători,   procurori