Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Declarația de avere a președintelui: Câți bani obține Klaus Iohannis din salariu și din chirii (VIDEO)

Declarația de avere a președintelui: Câți bani obține Klaus Iohannis din salariu și din chirii (VIDEO)

Un articol de: - 24 Iun 2017, 15:35
Declarația de avere a președintelui: Câți bani obține Klaus Iohannis din salariu și din chirii (VIDEO) Eveniment

Mai puţin bani din chirii, mai mulţi din salariu. Conform declaraţiei de avere a lui Klaus Iohannis din 2017, publicată pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, din închirierea caselor pe care le deţine, șeful statului a obţinut de trei ori mai puţin faţă de declaraţia de avere anterioară. Salariul de preşedinte i-a adus însă mai mulţi bani datorită unei ordonanţe emise de Victor Ponta.

Potrivit declaraţiei de avere, preşedintele Klaus Iohannis nu are niciun teren, dar deţine în continuare, alături de soţie, cinci imobile în Sibiu, cu suprafeţe cuprinse între 64 şi 377 de metri pătraţi.

Declarația de avere a președintelui: Câți bani obține Klaus Iohannis din salariu și din chirii

Şeful statului nu are în proprietate niciun autoturism şi nici bijuterii, obiecte de artă sau de cult a căror valoare să depăşească însumat 5.000 de euro.
Klaus Iohannis are deschis un singur cont bancar, în valoare de 221.000 de lei, în scădere faţă de declaraţia de avere din 2016 , când erau trecuţi în acest cont 295.000 lei.

Şeful statului nu are niciun credit şi nici vreo investiţie.

Preşedintele a câştigat mai mulţi bani în anul trecut din salarii, având venituri de 196.000 lei, faţă de 133.879, potrivit declaraţiei anterioare. Asta se datorează faptului că Iohannis a beneficiat un an întreg de venituri majorate prin ordonanţa emisă de Guvernul Ponta în 2015 cu privire la salariile demnitarilor.

Și soţia preşedintelui, Carmen Iohannis, a beneficiat de majorările decise de parlamentari, având venituri totale de 28.122 lei, faţă de 22.554 în anul anterior.

Klaus Iohannis a continuat să obţină bani şi din vânzarea cărţilor sale, însă cuantumul este mai redus: dacă în declaraţia din 2016 erau trecute venituri de peste 82.000 lei, acum acestea au scăzut la 34.654 lei.Informaţia orei îl are în centru pe Radu Mazăre, care tocmai a...

Şi veniturile din chirii au scăzut. Şeful statului obţinea venituri de 59.960 de lei, potrivit declaraţiei de avere anterioară, o sumă identică primind şi Carmen Iohannis. Potrivit actualei declaraţii de avere, veniturile cuplului prezidenţial au scăzut la 19.017 lei.
 

Citeşte mai multe despre:   declaratie de avere,   Klaus Iohannis,   salariu,   chirie