Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Declaraţii finale în dosarul de ȘANTAJ RCS-RDS. Sorin Alexandrescu: Sunt victima unei înscenări; Camelia Voiculescu: Nu-mi doresc ca Sorin să plătească pentru ceva ce nu a făcut

Declaraţii finale în dosarul de ȘANTAJ RCS-RDS. Sorin Alexandrescu: Sunt victima unei înscenări; Camelia Voiculescu: Nu-mi doresc ca Sorin să plătească pentru ceva ce nu a făcut

Un articol de: - 23 Iun 2017, 21:54
Declaraţii finale în dosarul de ȘANTAJ RCS-RDS. Sorin Alexandrescu: Sunt victima unei înscenări; Camelia Voiculescu: Nu-mi doresc ca Sorin să plătească pentru ceva ce nu a făcut Eveniment

Inculpaţii din dosarul de şantaj la RCS-RDS au arătat, vineri, la ultimul termen de judecată, că sunt nevinovaţi, au cerut să fie achitaţi şi, în cazul în care, totuşi, judecătorii consideră că au încălcat legea, au fost de acord cu prestarea de muncă neremunerată în folosul comunităţii, anunță HotNews.  

Avocaţii lor au cerut achitarea pe motiv că fapta nu există. În cazul lui Dan Voiculescu, apărătorul acestuia a motivat această cerere prin faptul că nu sunt descrise în rechizitoriu faptele de care este acuzat.

În ultimul cuvânt, fostul director general al Antena Group, Sorin Alexandrescu, a arătat că nu l-a şantajat pe Ioan Bendei, fostul administrator al RCS-RDS, şi că el a urmărit doar realizarea unei anchete jurnalistice. În continuare, el a afirmat că se simte victima unei înscenări, adevăratele ţinte fiind Dan Voiculescu şi fiicele sale.

“Am sentimentul că sunt victima unei înscenări. Aşteptând să fiu judecat în camera de consiliu, anchetatorii mi-au zis de 20 de ori să spun ce ştiu despre Camelia şi Dan Voiculescu. A fost demarat un mecanism represiv. (…) Nu am săvârşit nicio faptă penală, sunt un om responsabil. Toată viaţa am învăţat şi am muncit. Sunt de acord cu prestarea unei munci neremunerate în folosul comunităţii în situaţia în care voi fi condamnat”, a continuat Alexandrescu.

La randul ei, Camelia Voiculescu a arătat că este victima procurorilor, în condiţiile în care aceştia doreau să ajungă la tatăl său.

“În 2007, m-a trimis în judecată domnul procuror Eva şi am fost achitată, acum încearcă domnul Papici. Chiar nu îi doresc lui Sorin să plătească pentru ceva ce nu a făcut. Nu am discutat cu Sorin despre întâlnirile lui cu Bendei”, a precizat Camelia Voiculescu, cu completarea că este de acord să muncească în folosul comunităţii dacă va fi găsită vinovată.

Fostul şef al ANAF, Şerban Pop a arătat în ultimul cuvânt că nu a săvârşit nicio faptă penală.

“Toate acţiunile mele din cadrul acestui proces au fost conform legii. Am oferit informaţii lui Alexandrescu potrivit legii transparenţei. Ei aveau mai multe documente decât aveam eu. Aceste informaţii nu mai puteau să aibă caracter confidenţial. Sunt de acord să prestez muncă în folosul comunităţii dacă voi fi găsit vinovat”, a arătat Pop.

Daniel George Matiescu, fostul şef al Intact Publishing, a precizat că n-a avut nicio clipă intenţia de a-i face rău lui Ioan Bendei.A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Instanţa supremă a stabilit să se pronunţe definitiv în acest dosar pe 28 iunie.

viewscnt

Citeşte mai multe despre:   santaj,   sorin alexandrescu,   camelia voiculescu,   proces